23948sdkhjf

Lokal återvinning av pappersförpackningar

Det kommunala bolaget Norrköpings Vatten och Avfall har tillsammans med Fiskeby Board slutit ett avtal kring återvinning av pappersförpackningar.
Sajten affarsliv.com rapporterar att det kommunala bolaget via flerfackstunnor för återvinning har inlett insamling av pappersförpackningar. Försöket sägs ha gett bra resultat.

- Tidigare hamnade en stor del av pappersförpackningarna bland de brännbara soporna, vilket är något vi får betala för när de förbränns. Nu kommer vi istället få en intäkt från Fiskeby för de pappersförpackningar som sorterats ut. Givetvis innebär återvinningen också en miljövinst eftersom det kräver mer energi att tillverka pappersförpackningarna direkt från ursprungliga råvaror än att använda återvunnet material, säger Theres Stark, projektledare för Flerfacksprojektet i Norrköping, i ett pressmeddelande.

Genom avtalet går man förbi mellanhanden, och förpackningarna skickas direkt till Fiskeby utan omvägen förbi någon av de 25 återvinningsstationer som drivs av FTI.

- Avtalet ger oss ekonomiska fördelar samt flera andra vinster. Avtalet med ett lokalt företag med gamla anor i Norrköping som tar hand om medborgarnas pappersförpackningar möjliggör ett mycket positivt samarbete, både för oss, för Fiskeby Board och för Norrköping. Det skapar lokala kretslopp och arbetstillfällen som kommer hela kommunen till nytta, menar Lasse Svensson, vd på Norrköping Vatten och Avfall.

Informationschefen på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen Annica Dahlberg kommenterar avtalet mellan Norrköping Vatten och Avfall och Fiskeby såhär när Recycling ringer upp:

- För det första går ju avtalet stick i stäv med lagstiftarens intentioner i den förordning som gäller, där det ska vara enkelt för konsumenten att göra rätt. Vi på FTI vill ju med våra ÅVS:er göra det enkelt för hushållen, och samtidigt vara en garant för en miljösäker återvinning och ett kostnadseffektivt system, om man undviker våra uppbyggda system så riskerar man att göra det krångligare för konsumenten, med två olika insamlingssystem, säger hon.

Källa: affarsliv.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109