23948sdkhjf

1,1 MSEK till projekt om avfallsförebyggande

Forskarna Anette Svingstedt och Hervé Corvellec vid Lunds Universitet, Campus Helsingborg,  har beviljats forskningsmedel på cirka 1,1 MSEK för projektet ”Att förebygga verksamhetsavfall: in- och upplåsningar”

Pengarna kommer från Energimyndigheten och projektet ska pågå fram till slutet av februari 2019. Det är en fortsättning på deras tidigare projekt: ”Frikopplingstjänster – En lösning för avfallsförebyggande”. Det projektet fokuserade på att studera hur uppkomsten av verksamhetsavfall kan förebyggas och i resultaten kunde man se att det finns inlåsningar som hindrar ett förebyggande av avfall.


Det är dessa inlåsningar som stoppar förändring som ska belysas i det nya projektet. Målet är att studera hur avfallsproducerande verksamheter arbetar med att minska sina avfallsmängder och även generera strategier för att motverka hindren som finns för en minskning av avfallsproduktion.


– Det är ett tydligt erkännande att det första projeket var uppskattat, säger Hervé Corvellec om det beviljade forskningsmedlet. Tre partnerföretag ingår i projektet, Stena Recycling, Svensk Avfallsrådgivning samt Nordvästra Skånes Renhållnings AB, NSR.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.346