23948sdkhjf

Samarbete om kosmetiskt avfall

Många vet nog inte att en del av det som finns i badrumsskåpet räknas som kosmetiskt avfall och varken ska slängas i papperskorgen eller ner i avloppet.

Kosmetiskt avfall är bland annat nagellack, parfym och sprayburkar och hittills har sådant avfall endast kunnat lämnas till en miljöstation eller återvinningscentral. Nu underlättar Stockholm Vatten och Avfall för stockholmarna, genom att inleda ett samarbete med kosmetikkedjan Kicks. Kosmetiskt avfall kan lämnas i tolv av butikerna runt om i Stockholm, där det sedan hämtas av Stockholm Vatten och Avfall, som tar hand om det på ett miljöriktigt sätt.


Samarbetet genomförs för att öka insamlingen av kosmetiskt avfall och förenkla för stockholmarna, även de som inte har bil. Samtidigt får förhoppningsvis fler upp ögonen för att en del av det som står i badrumsskåpet inte hör hemma i papperskorgen eller avloppet.


Alla är välkomna att lämna kosmetiskt avfall från alla varumärken till de tolv butikerna, oavsett var produkterna är köpta. Insamlingen genomförs endast i Stockholm och inledningsvis som ett försök.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078