23948sdkhjf

Påsinitiativ från Ica-apotek

Apotek Hjärtat inleder nu en stor satsning för att minska sin miljöpåverkan och byter ut sina plastpåsar mot sockerrörspåsar.

I samband med detta börjar man också att ta betalt för påsarna, där delar av intäkterna skänks till Naturskyddsföreningen. Initiativet väntas leda till att fyra miljoner färre plastpåsar används.


– Vi vill kombinera eget ansvarstagande med att skapa en beteendeförändring hos våra kunder genom att få dem att fundera över om de verkligen behöver en påse, säger Cecilia de Pedro, miljöchef på Apotek Hjärtat.


Initiativet för minskad användning av plastpåsar sker i en tid där plastskräp och problemen med mikroplaster har blivit ett allt större miljöproblem.

– På Apotek Hjärtat strävar vi efter att minimera negativ miljöpåverkan från vår verksamhet och ett konkret sätt att göra det är att minska mängden plast i naturen, säger Cecilia de Pedro.


Intäkter från försäljningen kommer att skänkas till Naturskyddsföreningen, som i ett långsiktigt samarbete med Apotek Hjärtat ska använda pengarna till att finansiera sitt miljöarbete inom flera områden, däribland ett initiativ med fokus på miljöpåverkan och läkemedel

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093