23948sdkhjf

Ragn-Sells förvärvar Gotland Recycling

1 juni förvärvade Ragn-Sells AB Gotland Recycling och stärker sin position på ön genom att komplettera befintlig verksamhet med värdefulla resurser och kompetens. För gotlänningarna innebär affären att ännu mer av öns avfall återvinns och förädlas lokalt. Gotland Recycling drevs tidigare av Hans Gustafsson.

–Efter tio år i återvinningsbranschen är det dags för mig att gå vidare med nya projekt. Att det är Ragn-Sells AB som förvärvar Gotland Recycling AB känns tryggt både för anställda och kunder, säger Hans Gustafsson.

Ragn-Sells ser Gotland Recycling som ett strategiskt och värdefullt komplement till befintlig verksamhet.

–Det är ett välskött och fint bolag som drivits med gott entreprenörskap och det är något vi kan lära oss av i vår övriga affär, säger Henric Sundin, divisionschef Återvinning vid Ragn-Sells.

Ragn-Sells har de senaste åren satsat på sin verksamhet på Gotland, bland annat genom den slurryanläggning som invigdes förra året.

–Genom förvärvet stärker vi vår position. Gotland i sig är speciellt med en peaksäsong under sommaren och mindre verksamhet under resten av året. Genom att gå samman blir vi en mer flexibel organisation.

Gotland Recycling fortsätter att drivas som ett eget bolag med befintlig personal. Samtidigt får bolaget tillgång till Ragn-Sells rikstäckande nätverk och behandlingsanläggningar som gör att återvinningsgraden ökar och en större andel avfall blir förnyelsebara material som återinförs in i systemet igen.

–Det ger Gotland ytterligare en dimension av återvinning, säger Henric Sundin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046