23948sdkhjf

Ny ordförande i FTI

16 juni valde FTI en ny ordförande.

Det var Gunnar Svensson som valdes till ny ordförande i Svenska Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI. Bolaget har i över två decennier arbetat med att erbjuda smarta lösningar för att i Sverige leva upp till den så kallade ”Polluter Pays Principle” som antogs på FN-konferensen i Rio de Janeiro 1992.

Gunnar är civilingenjör med 40 års industriell erfarenhet i ledande operativ ställning inom stål-, VVS- och dryckesbranschen. Han har mer än 20 års erfarenhet av styrelsearbete med återvinnings- och hållbarhetsfrågorna i bolagen för burk, pet och glasåtervinning. Under denna period har han fått se materialåtervinningsnivåerna öka från en nivå på 40-50 % till dagens insamlingsnivåer på 80-90 % och där några av bolagen har uppnått världsklass i materialåtervinningsgrader.

Den globala och nationella utvecklingen går i allt snabbare takt mot hållbarhet och ökad förståelse för våra ändliga resurser. Med denna bas kan vi notera framgångar för våra nationella pant- och återvinningssystem, säger Gunnar Svensson i ett pressmeddelande.

I producentansvaret finns en självreglerande mekanism som innebär att varumärkesägare, producenter, handeln och råmaterialutvecklare alla har ett stort incitament att optimera affären mot maximal kund- och miljönytta. För konsumenten utgör bekvämlighet, kostnadseffektivitet och hållbarhet de viktigaste drivkrafterna för återvinning.

Den djupa förankring, breda erfarenhet och goda kunskap inom alla berörda områden som styrelsen har, skapar dynamik och goda förutsättningar för att utveckla oss mot kostnadseffektivitet, hållbarhet, bekvämlighet för konsumenten och inte minst att infria regeringens höjda återvinningsmål från 2020. FTI har med sin möjlighet till breda erbjudande goda förutsättningar att vara det ledande och självklara valet av framtida tillståndspliktiga återvinningssystem, säger Gunnar avslutningsvis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094