23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Miljövänliga vattenflaskor populära bland friluftsentusiaster

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

I Sverige har vi alltid haft ett stort friluftsintresse och mängden svenskar som är ute och rör sig i skog och mark, speciellt under sommaråret, är hög.

Som tur är har miljömedvetenheten ökat i samma takt som friluftsintresset hos det svenska folket.

Friluftsintresserade är ofta konsumenter som är mycket miljö- och kvalitetsmedvetna och de är villiga att spendera för att få en smart, användbar och ansvarsfullt tillverkad produkt. Det kan röra sig om allt från vandringskängor, tält, vildmarkskost men även små och tillsynes enkla föremål som vattenflaskor.

Varför ha Camelbak blivit ett favoritalternativ?
Många miljömedvetna friluftsentusiaster undviker i så stor utsträckning som möjligt att använda utrustning tillverkad i plastmaterial. Men när det gäller vattenflaskor så finns det för många inget riktigt bra alternativ. Flaskor i glas är tunga och bräckliga och även de lättaste metallmaterialen är inte lika lätta praktiska och hållbara som en plastflaska. Men de flesta som är ute och vandrar eller springer i skog och mark ofta vill inte använda sig av en enkel plastflaska med kort livslängd som måste bytas ut och slängas med jämna mellanrum.

Därför har specialdesignade flaskor såsom en Camelbak vattenflaska blivit mycket populära. Dessa flaskor är tillverkade i BPA-fria plastmaterial, har låg vikt, är stryktåliga och tål maskindisk. De finns i många olika varianter, allt från små och färgglada flaskor för barnen till sofistikerade vätskesystem som passar för cyklister och olika typer av extremsportare.

Hur ska man förhålla sig till vattenflaskor ur ett återvinningsperspektiv?
När det gäller återvinning är plastmaterial aldrig ideala jämfört med metall eller glasförpackningar. Men eftersom plast är det bästa alternativet för många när det gäller vattenflaskor kan man göra miljön en stor tjänst genom att välja en produkt med riktigt långt livslängd som är tillverkad på ett miljömässigt och ansvarsfullt sätt. Därför faller valet oftast på Camelbak eller andra tillverkare av vattenflaskor speciellt framtagna för sport och friluftsliv framför billigare vattenflaskor med begränsad livslängd.

Att flaskan är tålig för maskindisk är också energi och vattenbesparande. En Camelbak vattenflaska kan hålla i flera år och när den till sist måste kasseras och bytas ut kan den lämnas i behållare för hårdplast. Det innebär att friluftsmänniskor som är villiga att investera i en dyrare men mer funktionell vattenflaska också gör miljön en tjänst då de skapar betydligt mindre plastavfall en den som använder sig av slit-och-slängvattenflaskor som ofta byts flera gånger i månaden. Det hjälper till att bevara skog och mark även för nästa generation.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.093