23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Gamla tyger kan återvinnas och bli till nytt tyg

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Gillar du sömnad och hemtextil? Då köper du säkert mycket tyger.

Visst vet du om att du kan lämna in dina tyger för återvinning när du inte behöver dem mer? Gamla tyger kan nämligen bli till nya. Men det bygger på att tygerna inte slängs.

Vi är många som är vana vid att sopsortera men glömmer ibland att även tyger kan återvinnas. Därför lägger många tyger i brännbart. Att istället lämna in tygerna hos ett ombud som kan ta hand om tygerna och se till att de återvinns är ett mycket bättre alternativ.

Därför ska du återvinna dina tyger
När det handlar om tyg för sömnad och andra typer av tyger så finns det all anledning att titta närmare på om du kan återvinna dessa när du är klar med dem och inte behöver dem mer. Du kanske redan har ett förråd hemma med gamla tyger som du inte behöver.

I våra tider där miljön och klimatet är mer utsatt än någonsin är det av yttersta vikt att var och en gör vad de kan för att vända utvecklingen mot något positivt. Genom att sopsortera och återvinna det som går att återvinna kan vi minska de giftiga utsläppen och den destruktiva konsumtionen. Det är nämligen så att vi inte kan fortsätta leva som vi gör idag - då skulle vi behöva fler planeter!

Lämna in dina tyger
Tyvärr är det bara ca 1 procent av allt tyg som lämnas in som faktiskt blir till kläder eller användbar hemtextil igen. Men det är bättre än inget! Det finns gott om affärer som gärna tar emot ditt tyg för att återvinna det. Kolla med de stora kedjorna, de brukar kunna hjälpa till med detta. För den som ägnar sig mycket åt hemtextil är det inte konstigt att det samlar sig tyg hemma som man inte har någon användning för.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078