23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Är det dags att göra något för naturen snart?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Klimatdebatten är stor just nu runt omkring i olika medier.

Kanske känner du att du också vill göra något aktivt för framtida generationer? Det finns riktigt många saker du kan göra faktiskt. Det finns flera klimatdemonstrationer du kan delta i exempelvis. Om du tillhör den äldre generationen tänk på att ha på dig ordentliga skor när du ska ut och demonstrera och kanske några bra iläggssulor som exempelvis align footwear. På så sätt undgår du att få allt för ont i fötterna om det är en längre tur klimatmarschen är.

Vad kan du mer göra för naturen?
Svaret är massor. Källsortering är upplagt om du inte redan är igång med det. Har du en trädgård är det ett upplagt val att lägga visst matavfall i komposten, så får du riktigt fin jord. Om du brukar köpa plastpåsar när du handlar så försök att sluta med det. Bättre är att använda sig av tygpåsar eller tjockare plastpåsar sägs det.

Passa på att delta i en så kallad skräpplockardag. Om du har barn eller barnbarn är det en jättebra möjlighet för dem att lära sig om naturen. Det ger dem en bättre förståelse för plastföroreningen i haven när de får se all plast med egna ögon.

Att tänka på att inte slänga för mycket mat är också viktigt. Svenskarna slänger alldeles för mycket mat och det håller bara inte miljömässigt.

Tänk även över vad du använder för rengöringsmedel. Vissa rengöringsmedel är inte speciellt miljövänliga och du kan komma långt med vanlig hederlig gammal brunsåpa! Nya kläder är kanske heller inte nödvändigt varje gång du är ute och shoppar? Det går åt åtskilliga liter vatten att producera ett par jeans. Dessutom sparar du såklart pengar om du börjar tänka in miljön mera i din hushållsbudget, så det blir en så kallad win-win situation.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.109