23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Gör om det gamla huset till en drömbostad

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Upcycling är på modet nu och folk har börjat vallfärda till second hand-butiker för att fynda gamla möbler och prylar som de kan göra om till något fint. En skvätt målarfärg och lite justeringar så blir din möbel så gott som ny.

Samma princip kan appliceras på en hel bostad. I stället för att bygga ett hus från grunden som ofta blir dyrt och utdraget så kan man i stället renovera ett äldre hus. Det är mycket mer hållbart att göra om gammalt än att hela tiden köpa nytt. Om du söker tips och råd om just detta, så läs gärna vidare.

Förnya det som finns
Ett äldre hus behöver oftast målas om utvändigt då färgen börjar flagna när den utsätts för väder och vind. Det är husets yttre som vi ser allra först och därför är det viktigt att fixa till det.

Fönster används i alla fall sommartid dagligen när man öppnar och stänger dem och sätter sin prägel på husets yttre fasad. Det kan vara en god idé att byta ut dem, inte minst för att det spar på miljön när man skär ner på värmekostnaderna. Ett fönster kan nämligen riskera att inte sluta tätt medan ett nytt har bättre isolering. På Sparfonster.se kan du hitta trevliga fönster som passar ditt tycke och smak.

Även dörrar är viktiga ur samma aspekt och de ska vara både presentabla och kvalitetsmässiga. Det ska vara svårt för inbrottstjuven att forcera dem. På baksidan finner du ofta uteplatsen och här väljer många att ha altandörrar. Klicka här om du är ute efter en snygg altandörr som släpper in mycket ljus och är smidig att öppna.

Riv inte ut det gamla köket
Finns det något charmiga än det där gamla 50-talsköket som har tidsenliga skåp och luckor? Det är många som väljer att riva ut hela köket för att de vill ha nytt och fräscht. Det man då går miste om är den genuina känslan och alla originaldetaljer.

Tyvärr så har ett gammalt kök sugit åt sig mycket matos och luckorna har svällt. Det är inte så smidigt med luckor som inte går att stänga ordentligt. Dessutom är många av dem små och rymmer inte allt du behöver. Då kan det vara en bra idé att byta ut kökets fronter. Du kan då bevara stora delar av köket men bara polera upp ytan.


Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.094