23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Att reparera sina vitvaror istället för att köpa nytt

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Många har nog varit med om krånglande vitvaror.

Frysar som slutar fungera och lämnar en med förstörda matvaror eller spisplattor som blir sämre och sämre för varje år tills de slutligen tar timmar på sig för att koka upp en kastrull med vatten. I dessa situationer kan det kännas frestande att bara slänga och köpa en helt ny apparat. Det är i många fall helt onödigt och kan åtgärdas på mycket enklare sätt. På Quickparts kan man köpa mängder av reservdelar till varenda tänkbar produkt. Med dessa kan man antingen själv eller med hjälp av en reparatör laga krånglande apparater, något som har många fördelar. Vi ska här se närmre på några av dessa.

Den ekonomiska
Att reparera istället för att köpa nytt är vanligtvis något som ger markanta besparingar. Det säger sig självt att om man har endast en icke-fungerande del kommer det bli mycket billigare att byta ut endast den än att byta ut även alla andra fungerande. Att anlita en reparatör kan visserligen kosta lite. Sådana här standardarbeten utförs dock ganska snabbt och många mindre reparationer kan man som privatperson själv utföra.

Den miljömässiga
Klimatet har på senaste tid varit högaktuellt i samhällsdebatten. För att mänskligheten ska kunna fortsätta leva här på jorden krävs en förändring i vår livsstil och en drastisk minskning i vårt utsläppande av olika växthusgaser. Vitvaror kräver under sin produktion stora mängder energi, något som bidrar till utsläpp av koldioxid. Att i största möjligaste mån undvika att köpa nya vitvaror är en enkel sak man som privatperson kan göra för att minska på sitt klimatmässiga fotavtryck. Att köpa enbart en reservdel istället för till exempel ett helt nytt kylskåp när i princip alla delar av kylskåpet fortfarande fungerar är alltså inte bara klokt för plånboken utan också för miljön och det egna samvetet.

Den logistiska
Bara att ta sig till en vitvarubutik kan vara krångligt, och det är nästan ett måste att ha bil. Därefter måste man ta sig igenom butiken till rätt avdelning och välja ut vilken produkt man vill köpa. Efter att man kontrollerat att den är av rätt storlek samt betalat måste man på något sätt få hem sin produkt, lyfta in den genom dörren och till rätt rum. Den trasiga produkten måste sedan transporteras ut och tas till en sopstation. Det hela är ett ganska svårgenomfört företag. Att köpa en reservdel för att själv försöka reparera och byta ut kan för många framstå som ganska svårt och krångligt, men tanken på den logistik som krävs för att byta ut till exempel en hel torktumlare kan nog få de flesta att tänka om.

Att konstatera
Det är alltså på flera sätt mycket lättare att köpa en ny reservdel genom Quickparts än att köpa en helt ny produkt. Sidan erbjuder dessutom flera andra nyttiga produkter, som till exempel ett stort utbud av dammsugarpåsar.

Dessutom erbjuds en bra kundservice, bra köpvillkor och snabb leverans. För den som vill våga sig på att genomföra reparationen själv finns guider och olika tips. Nästa gång en vitvara går sönder kan allt detta alltså vara mycket klokt att ha lagt på minnet för att spara på både plånboken och miljön.


Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063