23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vilken robotdammsugare ska man välja?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Hur effektiva dessa små självgående dammsugare är kan variera mycket från en modell till en annan.

Robotdammsugare har ökat i popularitet och det är många som undrar om de faktiskt är så bra som det låter.

Robotdammsugare passar utmärkt för att komplettera din vanliga städrutin och tackla envisa dammråttor. De är speciellt behändiga om man har svårt att röra på sig, har husdjur som fäller mycket päls eller om man är väldigt upptagen och inte hinner städa så ofta.

 Hur väljer man rätt robotdammsugare?

·         Yta och inredning

Det första du bör tänka på före du köper en robotdammsugare är vilken typ av ytor den ska användas på. De enklaste modellerna rör sig endast framåt till de stöter mot en vägg eller möbel och byter sedan riktning. Modernare modeller kan däremot navigera runt möbler med hjälp av sensorer, medan de mest avancerade modellerna kan ställas in och styras med hjälp av en app.

Robotdammsugare fungerar bäst på hårda golv och sparsamt möblerade ytor. Om du vill att din dammsugare ska kunna ta sig över trösklar, rengöra lurviga mattor och röra sig mellan möbler bör du alltså välja en anpassad modell. Tänk på att dammsugaren även kan fastna i sladdar och mindre föremål, så plocka undan dessa föremål före städning.

·         Ljudnivå

Ljudnivån kan variera mycket beroende på modell och tillverkare. De dammsugare som har ett effektiv sug har ofta även ett högre ljud. Eftersom de är självgående kan du dock sätta igång dammsugaren då du är i ett annat rum eller inte är hemma. Det finns även tystgående modeller.

·         Gångtid

Ta även en titt på dammsugarens gångtid och laddningstid innan du gör ditt val. Robotdammsugare kan ofta städa mellan 30 minuter till två timmar innan de behöver laddas om. För stora ytor krävs en längre gångtid. Det finns avancerade robotdammsugare som automatiskt kör till sin laddningsstation innan batteriet tar slut, medan enkla modeller uppger ett ljud eller helt enkelt bara stannar.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062