23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Att handla aktier för nybörjare

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Du har garanterat hört ordet aktier förr. Kanske tänker du på Wallstreet och kaos när du tänker på aktier?

Eller att aktier kräver mycket tid och pengar för att bli bra på? Där tar du fel. Att handla aktier är något alla kan bli bra på dock kräver det en introduktion.

Det lättaste sättet att komma igång med att handla aktier är att hitta en online plattform med information om de köp och sälj möjligheter som finns. Du behöver inte gå och tala med en bankman, allt finns ett knapptryck bort. Online kan du dessutom hitta fler möjligheter än en bankman någonsin hinner berätta om på en timme.

Handla aktier: En längre investering
Att handla aktier är inte alternativet du ska välja när du vill ha snabba pengar. Köp och sälj av aktier tar tid. Många stiger långsamt.

I lågkonjunkturer och andra kriser så kan dina aktier sjunka extremt. Covid-19 krisen har fått aktiemarknaden till att krascha över hela världen. Men med aktier så behöver du ha tålamod, din avkastning kanske är 10 år bort. Ekonomin kommer gå upp och ned och mycket handlar därför om att vänta till den perfekta tidpunkten.

Du kan också ta en snabb approach till att handla aktier. Då talar man om daghandel. Här måste du vara superaktiv och hålla koll på marknaden. Att vara en daytrader kan leda till otroligt höga vinster men det kommer också med en enorm risk. Vi rekommenderar att du lär känna aktier före du går all-in.

Att välja aktier
För att välja aktier bör du hitta en plattform där du kan se information om dina alternativ. Så brukar det faktisk vara så lätt att det finns en kategori som i folkmun kallas för aktier för nybörjare.

Fördelar med nybörjaraktier:

·   Lågrisk

·   Okomplicerade

·   Goda möjligheter för avkastning.

Hitta din första aktie genom att kika bland dem. Dessa karaktäriseras av att de är lågrisk aktier då risken att göra en dålig affär är mindre. Du vill ju inte förlora alla dina pengar på din första investering.

Det är perfekt att denna kategori finns då det i början kan vara extremt svårt att ens veta vad som är bra och dåligt genom att läsa om de olika aktierna. Oftast är dessa nybörjar aktier i stora företag som även kan betraktas som stabila. Med vissa nybörjaraktier är du till och med säkrad avkastning en gång om året.

Det som är negativt med nybörjaraktier är att eftersom risken är liten är avkastningen rätt låg. Men det är ett superbra sätt att komma in på marknaden och förstå hur det fungerar. Du kommer lära dig läng vägen och snart vara en investerings haj.

Känns det alldeles för komplicerat att handla aktier  kan vi istället rekommendera att du investerar i fonder. När du investerar i fonder så har du en så kallad fondförvaltare som investerar pengarna åt dig. Du behöver inte lyfta ett finger utan kan bara slappna av och lämna ansvaret till experterna. Med fonder är det också vanligt att man väljer en kategori som man har ett intresse av det kan tillexempel vara miljön. Det kan göra processen lite roligare, att få avkastning och stötta en industri man bryr sig om samtidigt.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062