23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Metso installerar en kompressionspress i megastorlek

| Medlemsnyhet | Företag Metso Sweden AB

Metso fortsätter att utveckla sitt sortiment och produktionskapacitet av slitdelar särskilt i större format.

En innovativ kompressionspress i megastorlek installeras för närvarande i Trelleborgsfabriken. P.g.a. Coronautbrottet och de strikta restriktionerna när det gäller resor och besök på anläggningen, sker installationen av ett dedikerat team i Trelleborg via online fjärrsupport från leverantörens experter i Australien och Kina.

Tillsammans med ökad produktionskapacitet kommer den modulära presskonstruktionen att utöka sortimentet, storlekar och typer av tillverkade produkter. Med sin robusta teknik och stora storlek kan den unika pressen producera delar, som kvarnfoder upp till 8 ton.

Produktion med den nya pressen startas upp i maj. Pressen som nu installeras är den första i en serie av tre liknande maskiner till ett totalt värde av 10 miljoner euro.
 
”Vi utvecklar kontinuerligt vår tillverkning för att förbättra vår flexibilitet för att tillgodose våra gruvkunders behov globalt. För våra kunder betyder det en möjlighet att kunna anskaffa och använda större slitdelsprodukter av hög kvalitet i sin process som möjliggör längre driftstid och reducerad tid när det gäller underhållsarbeten. Den nya pressen har utvecklats tillsammans med leverantören och med den kommer innovativ och unik teknik” säger Sami Takaluoma, President, Consumables business, på Metso.

Installationsarbetet genomförs med remote-resurser 

De pågående reserestriktionerna och de ökade säkerhetsåtgärderna för de anställda globalt, skapade ett behov av att hitta ett hållbart och säkert sätt att installera den nya maskinen i Trelleborgsanläggningen.

Installationsprocessen övervakas framgångsrikt på distans av leverantören via dedikerade supportfunktioner i Australien och Kina. Teamet i Trelleborg bär headset och bärbara videokameror och installationsområdet är utrustat med videokameror vilket gör det möjligt för kontinuerlig vägledning och instruktioner online.

“I denna utmanande situation, fann vi en genomförbar lösning för att hålla tidsplanen. Tack vare en kontinuerlig support och en detaljerad vägledning online till vårt installationsteam på plats, har vårt arbete fortskridit som planerat och med bibehållna säkerhetsåtgärder” säger Takaluoma.    

Idag är Metso en ledande leverantör av kvarnfoder av gummi och poly-met och har ett starkt servicenätverk på de större gruvmarknaderna. Enheten i Trelleborg producerar slitdelar av gummi och poly-met som används i gruvindustrin.

Metso driver för närvarande 11 fabriker som tillverkar syntetiska lösningar globalt och kommer under året att starta upp ytterligare en fabrik i Litauen för tillverkning av slitdelar för gruvdrift.

 

 

Medlemsnyhet

Företag
Metso Sweden AB

Box 132
231 22 Trelleborg
Sverige
Metso Sweden AB

Sänd till en kollega

0.063