23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Plåstra om planeten

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vi är alla medvetna om att vår planet inte är på topp. Klimatförändringar, naturkatastrofer och andra fenomen är idag saker som vi har fått vänja oss vid att höra om dagligen.

 Det är kanske inte i just Sverige som det står allra värst till, men alla hänger ihop och det vi svenskar gör för planeten i hemma hos oss kan mycket väl ha en avgörande effekt på en annan plats på jorden. Det är därför viktigt att vi alla hjälps åt och gör vad vi kan för att bidra. Med enkla metoder kan du göra stor skillnad för planeten, kanske är det saker du inte tidigare har tänkt över. 

Sverige i världen
Sverige är redan en av de länder där vi gör väldigt mycket för att minska vår påverkan på klimatet, något som resulterar i att vi som land släpper ut mindre föroreningar, än vad många av våra grannländer gör. Föroreningar påverkas inte bara av direkta utsläpp utan också indirekt genom exempelvis återvinning eller begagnad elektronik. De val man gör som människa påverkar alltså i högsta grad klimatet, även om det inte sker direkt så finns påverkar där indirekt. 

Tänk klimatsmart
Genom att arbeta in ett klimatsmart tänkande i vardagens sysslor, arbetsrutinerna på jobbet eller när vi utför våra fritidsaktiviteter, så kan vi göra stor skillnad. Ett träningspass kan vara minst lika effektivt i en helt annan förklädnad som en joggingtur på stranden där man plockar upp skräp i from av plast och liknande. Att kombinera två aktiviteter i en är inte bara klimatsmart det är även tidsbesparande. 

Just på detta sättet kan man tänka i mångt och mycket. âven om alla aktiviteter inte alltid kan bli klimatsmarta till fullo kan man många gånger ändra på några småsaker och då göra stor skillnad i det intryck man gör på klimatet. Det kan exempelvis röra sig om att ta med sig en tygpåse till affären istället för att köpa en plastpåse varje gång man handlar middagsmat till familjer där hemma i villan eller lägenheten. 

Nya generationen
Det råder inga tvivel om att saker och ting håller på att förändras. Den nya generationen är mycket mer upplysta om hur situationen med klimatet ser ut och inte minst vad de ska göra för att minska sitt avtryck på klimatet. Men för alla andra är det inte försent att börja tänka om och göra rätt. Genom att börja tänka klimatsmart kan man göra stor skillnad för planeten. Och har man barn ger man automatiskt vidare ett levnadssätt som inte bara är sunt för planeten det är även bra för individen, eftersom klimatet påverkar oss som människor i stor utsträckning. 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062