23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Lev mer hållbart och spara en slant på köpet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det är inte särskilt svårt, när man tänker på det så är det i själva verket ganska enkelt, men det gäller att man kommer till skott och gör det.

Det handlar givetvis om att leva mer hållbart. För det är inget bara något som är bra för planeten i själva verket är en hållbar livsstil ofta billigare än en konventionell och det är självfallet ännu en orsak till att gå över till ett mer hållbart sätt att leva livet. Med några enkla tips som du får här kan du börja redan idag. 

Vad är en hållbar livsstil?
När man pratar om en hållbar livsstil handlar det om att man lever i mindre eller större grad efter att påverka så lite som möjligt på planeten. Det finns en massa olika saker man kan göra som både sparar dig pengar och är bra för miljön. Om ni är en barnfamilj blir det en ännu större skillnad för miljön och dessutom lär du dina barn en hållbar livsstil ända från början vilket är mer än bara positivt. Men hur ska man då gå till väga och var ska man börja. 

Du får här tre olika saker som du kan tänka på när du handlar och när du lever ditt vanliga vardagsliv. För en hållbar livsstil handlar i större utsträckning om hur du förändrar vardagen och kansken en gång då och då fuskar lite, istället för att du någon gång då och då gör någon bra för miljön och vanligtvis i vardagen lever på ett sätt som inte är bra för miljön eller för din egen privatekonomi heller för den sakens skull.

Här är 3 tips:

  • Börja med att rensa ut i gamla skåp och lådor. Förmodligen har en hel massa saker som du varken behöver eller använder. Dessa saker kan du sälja och tjäna en slant på iställer för att ha dem liggandes där hemma och skräpa. Dessutom tar saker ofta upp mycket plats och samla damm. Sälj dem, tjäna pengar och slipp att damm som alla gamla prylar ligger och samla på sig helt enkelt

  • På samma sätt som du säljer dina använda saker som du inte behöver längre kan andra få glädje av dessa. Det samma gäller för dig. Om du behöver en ny cykel, byrå eller något helt annat. Börja med att gå på loppis eller i en butik som säljer begagnade saker. Där kan du ofta fynda fina saker till riktigt bra priser. Ibland har man till och med tur att hitta näst in till nya saker.

  • Handla efter säsongens varor. Du kan titta i reklamblad och i matbutikerna på vad de rear ut för saker. Det är ofta så att säsongsbetonade varor är billigare eftersom de skördas på ungefär samma tid. De gör att du kan komma över stora partier billigt. Det är praktiskt eftersom du då kan laga stora middagar och frysa in mat om det blir över.

Dessa förslag är givetvis bara just förslag och det går även bra att använda denna typen av idéer till att bygga vidare på själv. Du kanske ta lite av det ena och lite av det andra för att sätta ihop en livsstil som fungerar i ditt liv och samtidigt är hållbar.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078