23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Metso Outotec sizer-kross för mjuk malm

| Medlemsnyhet | Företag Metso Sweden AB

Metso Outotec kompletterar sitt sortiment av krossar inom mobila och modulära stationära krossningslösningar med en sizer-option framtaget för mjuk malm och ballastproduktion.

Tillskottet i Metso Outotecs mobila Lokotrack®- produktlinje är utrustade med Komatsus sizer-teknik och finns tillgängliga i fem modeller från 500 till 4 500 ton per timme. Metso Outotecs nyligen lanserade modulära FIT-krosstation finns också med sizer-konfigurationer. Både de mobila och modulära lösningarna konstruerades i samarbete med Komatsu. Den första Lokotrack® sizer- anläggningen är redan i drift i Sydostasien.

”Nya anrikningstekniker och strikta miljönormer gör det ekonomiskt lönsamt att bearbeta sådana fyndigheter och lager som inte gick att hantera lönsamt tidigare. Egenskaperna hos mjuka malmer med låg slitagefaktor  och hög fukthalt kräver dock en annan utrustning än vid krossning av hård malm.

För att tillhandahålla ledande lösningar för våra kunder som bearbetar mjuk malm kombinerar vi nu vår expertis inom mobil och semimobil krossning med Komatsus erfarenhet av sizing” säger Julius Mäkälä, Vice President, Mid-Size and Mobile Crushers på Metso Outotec.

”Komatsu är glada över möjligheten att samarbeta med Metso Outotec för att kunna tillhandahålla krossningslösningar för mjuk malm. Komatsus Joy sizers är välkända i branschen och de har bevisat sin effektivitet och tillförlitlighet i olika applikationer. Kombinationen av Metso Outotec Lokotrack®  och FIT- Station med våra sizers ger en unik och överlägsen lösning för mjuk malm- och bergkrossning”, säger John McCarthy, Sizer Product Manager på Komatsu.                 

Metso Outotecs Lokotrack mobila sizers är utformade för säker drift och enkel användning. I kombination med Lokolink och transportörsystem kan Metso Outotec tillhandahålla en lösning utan gruvtruckar direkt från fyndigheten till anrikningsverket eller cementfabriken.

Läs mer om Metso Outotecs lösningar för mjuk malm på vår webbsida.

Medlemsnyhet

Företag
Metso Sweden AB

Box 132
231 22 Trelleborg
Sverige
Metso Sweden AB

Sänd till en kollega

0.063