23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Grönare leveranser med Bring

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Människor beställer mer ting online än någonsin förr. Konsumtionen ökar, både för gott och ont.

Ur ett marknadsperspektiv är det väldigt positivt – men ur ett klimatperspektiv är det inte så bra. För oss miljömedvetna kan det bli en fråga om moral när det kommer till att beställa ting online. Vi slipper förvisso bege oss till butiken, men samtidigt måste paketen skickas till oss – och denna process är vanligtvis dålig för miljön.

Men det finns sätt göra ens fotavtryck på klimatet mindre, nämligen med gröna leveranser med post- och logistikföretaget Bring!

Leveranser med större miljömedvetenhet
Att välja paketleveranser med Bring gör ditt shoppande något mer grönt. Bring skriver själv på sin sida att miljö och hållbarhet har stor fokus hos dem. De skriver att de under flera års tid legat långt fram i att testa miljöeffektiva lösningar, allt för att kunna bidra till utsläpp som nästan ligger på noll! Dessutom var de först i Europa med att införa de första elbilarna från Ford. Deras mål är att köpa in fossila fordon som kan användas inne i städer vid 2022 och utanför städer 2023.

Men det är inte bara framåt vi behöver blicka för att se de gröna fotstegen konsumenter får med Bring paket leverans. Bring deltar nämligen i en rad olika samarbeten inom hållbarhetsområdet, som 2030-sekretariet, en organisation som arbetar för att Sverige ska nå sina klimatmål inom transportsektorn. Det vill säga att den svenska fordonsflottan ska vara fossiloberoende vid 2030.

Bring har även nått en hel del mål redan, som att erbjuda fossilfria hemleveranser i både Linköping och Malmö. Faktum är att Bring sedan 2008 lyckats sänka deras koldioxidutsläpp med så mycket som 50%. Det säger rätt mycket om vilka Bring är och vad de gör för att hjälpa världen bli grönare, steg för steg. Med det sagt får man som konsument, men även företag, paket levererade med större miljömedvetenhet när man väljer Bring.

Shoppa smart – få leveransen skickad med Bring
Att shoppa hållbart innebär först och främst att man som konsument inte shoppar mer än vad man behöver. Alla prylar vi beställer, om det så är möbler eller kläder, tär oerhört mycket på jordens resurser. Fortsätter vi i den takt vi gör idag med shopping kommer klimatet aldrig bli bra igen. Således är det första steget för en grön planet att vi lägger av med shoppingmanin.

Men några gånger måste man beställa saker. Och det är okej, så länge man gör det smart. Många gånger kan man klimatkompensera sina köp, vilket som är ett ypperligt sätt att bidra till en bättre miljö. Men det är också viktigt att man väljer gröna leveranser, både som konsument och som företag.

Som konsument kan man inte alltid bestämma vilken leveransfirma man får tilldelat vid ett köp – men de gånger man kan är det smart att välja Bring. Då behöver du inte mer än hitta närmaste Bring ombud, hämta ditt beställda paket – och så har du gjort klimatet en tjänst! Företag är dock de som har störst inverkan, och  precis som Bring själv skriver på sin hemsida skapas en helt grön leveranskedja först när man är många som hjälps åt!

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.064