23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Padelkläder – vad ska du tänka på?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Bra och högkvalitativa padelkläder är utrustningen som du behöver om du gillar att spela padeltennismatcher eller träna för dem.

Passande padelkläder kan du hitta både i sportaffärer och på nätet. Fördelen med att handla i en fysisk affär är att du kan prova kläderna, något som är omöjligt vid näthandel. Å andra sidan finns det i vissa fall större kollektioner på nätet. Detta kombinerad med den självklara returrätten gör digitala köp fördelaktiga.

Vad ska du tänka på när du köper padelkläder?

-          Välj kläder från varumärke med bevisad hög kvalité.

-          Snabbtorkande material är att föredra för att absorbera svetten under träningen.

-          Passformen är viktig - se upp för storleken och designen. För stora kläder förhindrar dina fria rörelser.

-          Elasticitet är av stor betydelse – plaggen ska vara tillverkade av elastiskt material.

Padeltennis är en sport som kräver stor rörelsefrihet, därför ska även kläderna tillåta spelarna att röra sig så fritt som möjligt. Under nästa rubrik fokuserar vi just på det behovet.
 
Med rörelsefrihet i fokus

Padelkläderna ska leda till en bra prestanda. Deras design och tillverkningsmaterial ska ge spelarna en stor rörelsefrihet och komfort för att kunna göra en bra match. Just fria rörelser står i fokus när det kommer till klädernas design.

Damerna bär oftast ett tight linne kombinerat med en kort kjol. Många väljer även att ha en klänning istället för en tvådelad outfit då den anses som lite mer kvinnlig och elegant samtidigt som den är lite skön att spela i. Herrarna spelar i de allra flesta val i kortärmade skjortor. Nedre delen består av shorts. Som du själv märker är kläderna designade för att bäst kunna leva upp till sportens krav, nämligen att snabbt kunna byta position och röra sig på ett maximalt fritt sätt.
 
En intensiv sport
 
Padeltennis är en intensiv sport. Du behöver mycket energi och styrka för att kunna spela och njuta av din träning. Förutom bra utrustning när det kommer till klädesvalet ska du även tänka på att dricka tillräckligt med vatten. Se till att alltid ta några klunkar under matchens pauser. Om du glömmer bort att dricka under träningen, koncentrera dig på att dricka efter den. Padeltennis spelas i lag av två. Att välja rätt partner är av stor vikt, därför bör du göra ditt val med omsorg. Er taktik och samspel gör mycket. För att kunna prestera bra behöver ni komma bra överens.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078