23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur kan vi återvinna byggmaterial i större utsträckning?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det är otroligt mycket som bättre kunde tas till vara från byggsektorn redan idag men framför allt måste byggmaterialet ha en sådan beskaffenhet att det lättare går att återvinna.

För att uppnå detta krävs en förändrad lagstiftning. Det behövs mer trä inom byggsektorn trä är ett både starkt och lätt byggmaterial som dessutom kan återvinnas och bli ny energi i våra värmeverk. Genom att öka andelen trä i byggandet kan användandet av byggmaterial som tegel, stål och betong minskas. Trä är det enda byggmaterial som är helt förnybart. Trä binder även koldioxid vilket är ytterligare en miljöfördel.

För att lättare återvinna även inredningen i husen bör vi satsa mer på trä även där. Handcrafted Interior är ett familjedrivet företag som startades av två familjer, en i Danmark och en i Lettland, för att förverkliga en dröm om skräddarsydda kök och möbler i massivt trä. Besök Handcrafted Interiors hemsida inspiration kök eller träffa någon av deras inredningskonsulter i företagets showroom i Malmö, Köpenhamn eller Århus. Du kan få inspiration till att förverkliga din dröm om det perfekta köket i någon av deras sju designlinjer Shaker, Clean, Rum, Skov, KBH, Line och Tapped. För att ett kök ska kunna fungera estetiskt och praktiskt är det viktigt att det stämmer överens med dina behov och visioner, däribland den stil och möjligheter som bostaden ger. Med Handcrafted Interior är det kvalitetspräglade snickarköket inom räckhåll.

Nu kanske det inte är ett kök du söker. Väldigt mycket inredning med allt från badrumsinredningar till garderober, hyllor och vitrin går att få handgjorda i massivt trä och är därmed fullt återvinningsbara. En annan miljövänlig faktor är att en inredning tillverkad i massivt trä av yrkesstolta snickare enligt gamla snickartraditioner får en mycket längre livstid och behöver därför inte återvinnas i lika hög takt som massproducerade standardprodukter.

En för hand tillverkad inredning från Handcrafted Interior ger dig dessutom mer glädje i vardagen. Trä är ljuddämpande och ger en behaglig inomhusmiljö sen ger det en härlig doft och en skön känsla när man tar på de olika träytorna och ser de vackra och omsorgsfullt tillpassade fingerskarvningarna. Utöver att vara dekorativ är dessutom fingerskarvningar extremt hållbara. Snickaren fräser omsorgsfullt ut de kantiga tapparna för att på så sätt skapa en maximal kontaktyta mellan de sammanfogade trästyckena.

Det finns med andra ord massor av fördelar med att bygga i massivt trä, fördelar du kan njuta av länge.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.094