23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

ReTec Miljö blir återförsäljare av Ecostar-siktar i Sverige

| Medlemsnyhet | Företag Retec Miljö AB

Sedan sommaren 2021 har ReTec Miljö ingått ett samarbete tillsammans med Ecostar Srl för återförsäljning av deras stjärnsikar i Sverige och Danmark.

ReTec blir exklusiv återförsäljare av Ecostar-siktar i Sverige och Danmark
Den digitala världen kan vara förvirrande ibland, men den kan också hjälpa till att sprida kunskap om produkter och varumärken på ett helt annat sätt än för bara några år sedan. Det var också därför via sociala medier som ReTec 2020 uppmärksamade ett italienskt företag som användes tillsammans med några av de stora och kända leverantörerna i återvinningsindustrin. ”Redan idag är vi återförsäljare för några av dessa leverantörer i Sverige och Danmark och vi kunde se att Ecostar hade samma höga standard. Efter undersökningar var det därför uppenbart att kontakta dem och höra om möjligheterna att ingå ett samarbete. Lyckligtvis var de positiva – och också glada över att få fotfäste på den danska och svenska marknaden”, säger Thomas Jessen, Kommersiell Chef på ReTec.

Precis som de forntida romarna är Ecostar skickliga på att bygga saker. Deras stjärnsiktar är uppbyggda kring ett patenterat skivsystem med antingen sex eller åttakantiga skivor, som med fenomenal hastighet kan sortera praktiskt taget alla typer av material med en kapacitet upp till 200 ton per timme, inkl. vått material. De kompakta maskinerna kan enkelt integreras i befintliga anläggningar och finns både som stationära och mobila på larvfötter eller dragbil.

Ecostar = ekostjärna
Förutom att använda diesel kan Ecostars sorteringsmaskiner också drivas 100% på el. Detta gör dem till en mycket flexibel och kostnadseffektiv sikt, där du kan spara upp till 70 % på konsumtionen jämfört med traditionella siktsystem. Detta gör tillsammans med deras anti-igensättningsstystem och höga sorteringskapacitet, siktarna till ett miljömedvetet val. ”Och i en värld där det finns ett ökat fokus på hållbarhet och lönsamhet, är en sikt som är både grön och effektiv en aktör som man borde ha i linan”, tillägger Thomas Jessen.

Om du vill ha mer information om sortering med Ecostars siktar kan du läsa mer här.

Medlemsnyhet

Företag
Retec Miljö AB

Kolonivägen 65
371 54 Karlskrona
Sverige
Retec Miljö AB

Bilder och video

ecostar stjärnsikt

Sänd till en kollega

0.078