23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Minska elräkningen med 30% med en balpress från Presona

El är en stor del av driftskostnaden för en balpress och med dagens höga elpriser lönar det sig verkligen att köpa en energisnål balpress. Presonas balpressar är cirka 30% mer energieffektiva än de flesta andra balpressar tack vare förpresstekniken.

Enkelt uttryckt kan man säga att det finns fem kostnader förknippade med att driva en balpress: inköpspriset, personal, service, förbrukningsmaterial och el. Av dessa fem kostnadsposter är elkostnaderna en av de enklare att påverka. Du får lägre energiförbrukning genom att välja en balpress som använder en energieffektiv balningsteknik och, om du vill, skaffa en frekvensomvandlare. 

Den energieffektiva förpresstekniken 
Alla Presonas balpressar använder förpressteknik medan de flesta andra tillverkare bygger balpressar som använder en kniv för att skära materialet som inte får plats i presskammaren. Att skära av material med kniv kräver presskraft. 

Förpress-balpressar applicerar istället presskraft uppifrån med hjälp av en förpress. Förpressen stänger presskammaren vilket innebär att man inte behöver en energikrävande kniv. På så sätt kan en balpress med förpress utrustas med en mindre motor (som drar mindre energi) samtidigt som den har samma kapacitet som en knivpress med en större motor. 

En balpress med förpress drar cirka 30 procent mindre el än en knivpress samtidigt som den komprimerar samma mängd material. 

Frekvensomvandlare 
Förutom den inbyggda energieffektiviteten i förpresstekniken kan alla Presonas balpressar utrustas med frekvensomvandlare. En frekvensomvandlare hjälper till att optimera energianvändningen när balpressen väntar på att få mer material att komprimera.  

– På de flesta återvinningsanläggningar jobbar balpressen aktivt med komprimering ungefär 70 procent av tiden. De återstående 30 procenten av tiden går motorn på tomgång vilket kräver energi. När balpressen väntar vill man ha antingen en mycket effektiv tomgång eller att balpressen stängs ner helt och hållet. En frekvensomvandlare hjälper till med det, säger Presonas vd Stefan Ekström. 

Läs mer om Presona balpressar.

Energimätare 
Vill du veta exakt hur mycket energi din balpress använder? Skaffa en energimätare. Med en energimätare kan du få information som energianvändning per bal och annan data direkt till balpressens pekskärm. 

Vill du minska dina elräkningar? 
Kontakta vår försäljningsavdelning för att ta reda på hur du kan sänka dina energikostnader. Skicka ett mail till sales@presona.com.

Presona AB
Nygatan 39
273 36 TOMELILLA
Tomelilla kommun
Sverige

Kontaktperson

JH

Sänd till en kollega

0.048