23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Brett utbud av kranar och lyfttruckar

| Medlemsnyhet | Företag Konecranes AB

Brett utbud av kranar och lyfttruckar för mångsidig användning i hamnar

Konecranes erbjuder ett brett utbud av kranar, lyfttruckar och tjänster för ökad produktivitet i hamnar. Eftersom kraven för containerhantering i hamnar, terminaler, godsdepåer och vattenleder är så pass omfattande och stränga, är det mycket viktigt att hitta individuella och effektiva lösningar för många transport- och lyftuppgifter.­ Konecranes har den mångåriga erfarenhet som krävs för att konstruera och tillverka skräddarsydda, högpresterande hamnkranar och tunga lyfttruckar.­ Konecranes service, underhåll och reparationer har dessutom viktiga fördelar som hjälper till att förbättra kranarnas och lyftutrustningens tillgänglighet och livslängd.

Konecranes portfölj för hamnar omfattar ett mycket brett utbud och sträcker sig från portalkranar och komponenter till tunga lyfttruckar. Företaget erbjuder dessutom service för lyftutrustning samt kran- och maskinverktyg av alla slags fabrikat. Servicenätverket är tätt sammanflätat och tack vare närheten till kunderna garanteras snabb respons och effektiva transportprocesser.

RTG-kranar för högre produktivitet

Produktivitetsökning tack vare effektiva transportlösningar – konstruktionen hos Konecranes gummihjulsportalkranar (RTG) för containerhantering är ett utmärkt exempel på detta. RTG-kranarna uppfyller inte bara de vanliga prestandaspecifikationerna. De erbjuder också som seriestandard flera innovativa funktioner som ökar prestandan och tillförlitligheten samtidigt som underhållskostnaderna minskar. RTG-kranarna har alla de drivsystem som krävs: diesel-elektrisk hybriddrift eller ett helt elektriskt drivsystem, allt beroende på vilken affärsplan och vilka krav kunden har.

Hög prestanda utan hydraulik: Konecranes RTG-kranar använder inte hydraulik vare sig för körning, antikrängning eller mikrorörelser i spridaren. Det här är en mycket stor fördel som medför hög tillförlitlighet och minskade stilleståndstider och kostnader för underhåll och reservdelar. Detta är särskilt viktigt för de krävande förhållanden som råder i hamnar.

Gigantiska Goliath-kranar för skeppsvarv

Konecranes är inte bara en världsledande leverantör av alla typer av hamnkranar för containerhantering utan också av varvskranar och bulkgodshantering. De gigantiska Goliath-varvskranarna, ship-to-shore-kranar och kranar för bulkgodshantering imponerar med sin ansenliga storlek och prestandakapacitet. Ett bra exempel på detta är världens största Goliath-kran, byggd av Konecranes för ett brasilianskt skeppsvarv. Måtten och prestandauppgifterna talar sitt eget språk: kranen har en räckvidd på 210 meter, en höjd på 117 meter och kan hantera 2000 ton. Det här är en produktivitetsökning ­á la Konecranes – med mått utöver det vanliga.

Robust och miljövänlig

Konecranes lyfttruckslösningar för hamnar, terminaler och godsdepåer är ett utmärkt exempel på att även staplare kan vara mycket produktiva och effektiva i en hamnverksamhet. Utbudet omfattar containerhanterare, RoRo-specialstaplare, reachstackers samt gaffeltruckar för allmän godshantering. Utbudet för containerhanterare omfattar hanterare för lastade eller tomma containrar med en lyftkapacitet mellan 8 och 45 ton samt gaffeltruckar med en lyftkapacitet mellan 10 och 65 ton. Konecranes reachstackers har konstruerats för en effektiv lasthantering från 10 till 80 ton.

Inriktning mot framtiden och hållbarhet är Konecranes mål för att kunna fortsätta vara en av världens ledande tillverkare av staplare. Att Konecranes tar allvarligt på dessa värden visar Konecranes reachstacker med hybriddrift som har en lyftkapacitet på 45 ton vid containerhantering. Världens första reachstacker med diesel-elektrisk hybriddrift, elektrifierat hydrauliskt lyftsystem och elektriskt energilager minskar bränsleförbrukningen och utsläppen med minst 30 procent.

Serviceprestanda för transparenta och effektiva processer

Med mottot "Service är inte ett mål i sig utan en av de viktigaste aspekterna när det gäller att öka effektiviteten och produktiviteten hos transportprocesserna vid en kundanläggning“ erbjuder Konecranes via sitt globala servicenätverk specialunderhåll och moderniseringstjänster för alla slags kranar och verktyg.

I detta avseende är det också viktigt med transparent information om förbrukning och användning. Här kan Konecranes erbjuda tjänster som lininspektion RopeQ, bananalys RailQ, CRS konditionsanalys (Crane Reliability Study) samt TRUCONNECT-fjärrtjänster. Precis som för underhåll och reparationer ökar Konecranes tjänster kranarnas och lyftutrustningens tillgänglighet och livslängd.

Med TRUCONNECT kan man till exempel övervaka användningen av tunga lyfttruckar online. Här ingår bland annat bränsleförbrukning samt varaktighet, rutter eller vikter för olika slags containerhanteringar. TRUCONNECT kan effektivisera arbetsprocesserna, vilket sparar både tid och kostnader. Dessutom ökar den tillgängligheten, säkerheten och hållbarheten för reachstackers och containerstaplare.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Konecranes AB

Kabelvägen 11
291 21 Kristianstad
Sverige
Konecranes AB

Sänd till en kollega

0.08