23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Konecranes presenterar traverskranen UNITON

| Medlemsnyhet | Företag Konecranes AB

Med mer än 80 års erfarenhet av tillverkning av traverskranar för processindustrin presenterar Konecranes nu UNITON-kranen, en ny traverskran för tunga lyft i många olika industriapplikationer.

Med en modulär konstruktion och flera vagnkonfigurationer kan UNITON-kranen skräddarsys enligt kundens unika behov.

“Vi har noggrant lyssnat på våra kunder. UNITON-kranen kan justeras så att den uppfyller kundernas specifika behov”, säger Marko Tulokas, Direktör, Produkt- och applikationshantering, affärsenheten Industriutrustning. “UNITON-kranen erbjuder en mycket konkurrenskraftig och slitstark lösning utan att kompromissa på kvalitet.”

Underhållsvänlig lyftvagn
Lyftvagnens öppna konstruktion är servicevänlig. Kranens modulära och enkla struktur underlättar kranens underhåll. UNITON-kranen finns att fås i olika storlekar, med olika lyfthastigheter och -höjder. Den kan lyfta 6,3 - 160 ton med en lyftvagn, och upp till 320 ton med två lyftvagnar.

Stort urval manövreringsalternativ
Kranens styranordning kan väljas från ett urval manöverdon och radiokontroller som uppfyller applikationens och operatörens krav. UNITON finns också med olika slags förarhytter, från kostnadseffektiva öppna hytter med radiokontroll, till avancerade, luftkonditionerade hytter med styrspakarna integrerade i kranförarens stol.

Utvidgat hastighetsområde som alternativ
Med hjälp av UNITON-kranens frekvensomriktare lyfts lasten mjukt, vilket minskar slitaget på mekaniska komponenter. Alternativa funktioner så som utvidgat hastighetsområde (Extended Speed Range (ESR)) och ESR+ möjliggör högre lyft- och sänkningshastigheter vid lyft av laster som är lättare än den nominella lasten. Den här egenskapen gör att UNITON erbjuder minskade driftskostnader utan minskad prestanda.

Byggd för kundens omgivning
Konecranes planerar och bygger varje UNITON-kran med beaktande av kundens applikation och verksamhetsmiljö. Följaktligen tas faktorer som verksamhetsmiljöns temperatur, fuktighet och eventuella frätande element i beaktande redan under tillverkningen. Detta förlänger kranens livslängd och förebygger haveri pga. för tidigt föråldrade komponenter.

“Med UNITON-kranen vill vi erbjuda våra kunder en kranlösning som uppfyller deras unika behov, från upphandling till drift, med den kvalitet, tillförlitlighet, säkerhet och användbarhet som kunderna förväntar sig från Konecranes”, säger Tulokas.

UNITON-kranen lanseras nu i Nordamerika och valda länder I Asien. Inom en nära framtid lanseras kranen också i andra länder.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Konecranes AB

Kabelvägen 11
291 21 Kristianstad
Sverige
Konecranes AB

Sänd till en kollega

0.094