23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Konecranes Abp:s prestationsbaserade aktiebelöningsprogram för koncernens nyckelpersoner 2015

| Medlemsnyhet | Företag Konecranes AB

I 2012 beslöt Konecranes Abp:s styrelse att införa ett aktiebaserat incitamentsprogram där belöningen baserar sig på uppnåendet av de mål som styrelsen beslutar.

Avsikten med programmet var att samordna aktieägarnas och nyckelpersonernas målsättningar för att öka företagets värde samt att främja nyckelpersonernas engagemang och erbjuda dem ett konkurrenskraftigt belöningssystem som baserar sig på ett långsiktigt ägande av bolagets aktier.

Konecranes Abp:s styrelse har beslutat att införa ett nytt treårigt program med samma mål. Programmet innehåller en förtjänstperiod på tre år. Belöningen för den treåriga förtjänstperioden som inleds 1.1.2015 baserar sig på Konecranes-koncernens resultat per aktie exklusive omstruktureringskostnader. Den eventuella belöningen utbetalas under våren 2018. Om nyckelpersonens arbets- eller anställningsavtal upphör innan utgången av förtjänstperioden, utbetalas ingen belöning för förtjänstperioden i fråga.

Till målgruppen av aktiebelöningsprogrammet tillhör 180 personer. Belöningar som utbetalas på basis av förtjänstperioden som inleds 1.1.2015 uppgår högst till värdet av 700 000 Konecranes Abp:s aktier. Uppnåendet av de mål som styrelsen har ställt resulterar i hälften av den maximala belöningen. Förutsättningen för att erhålla den maximala belöningen är att målsättningarna för förtjänstkriterierna överskrids betydligt.

Styrelsen föreslår för bolagsstämman som hålls den 26 mars 2015 att styrelsen bemyndigas att besluta om en aktieemission eller om avyttring av egna aktier som krävs för att genomföra aktiebelöningsprogrammet.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Konecranes AB

Kabelvägen 11
291 21 Kristianstad
Sverige
Konecranes AB

Sänd till en kollega

0.104