23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Michael Hofverhagen – Sales Director, Environmental Products

Michael Hofverhagen har nyligen tagit över ansvaret över Finncont ABs miljöprogram. Lär känna honom lite närmare.

Hej Michael! Varför valde du att jobba just på Finncont?
Att arbeta inom avfallshanteringsbranschen är både spännande och viktigt för den framtida cirkulära ekonomin. Att Finncont har egna produkter med egen produktion är något jag uppskattar, här finns hela processen från produktutveckling till försäljning. Dessutom har finska produkter alltid hög kvalitet.
 

Varför ska man jobba på Finncont enligt dig?
Det är roligt och vi har en bra sammanhållning … Sedan har vi också de stilrenaste och bästa kvalitetsprodukterna i branschen.
 

När du sökte till Finncont berättade du att du ville ha ett jobb där du kan vara med och påverka, känner du att du får göra det?
Jag känner att alla är lyhörda och lyssnar på marknaden och på den erfarenhet som jag har med mig. Den svenska marknaden är för tillfället viktigast att utveckla för Finncont Group. Finncont är ett företag med korta beslutsvägar vilket gör att jag känner hög delaktighet i de beslut som tas och att jag kan prata direkt med all personal utan att det finns några blockeringar emellan. På Finncont finns en stor tilltro till alla anställda och öppenheten är stark.
 

Du har just blivit befordrad till en ny tjänst på Finncont, vill du berätta hur ditt uppdrag skiljer sig nu?
Sedan den 1 september är jag ansvarig för miljöprogrammet inom Finncont AB där jag, tillsammans med ledningen, tagit fram en strategiplan för de närmaste 3 åren. För egen del kommer jag att ha större inverkan på vilka kunder och målgrupper vi arbetar mot och på hur vi ska rikta vår marknadsföring.


I övrigt har jag samma uppgifter som tidigare, där det viktigaste är att ha en daglig kontakt med våra kunder och att arbeta med att Finncont AB ska etablera sig ytterligare på den svenska marknaden.
 

Har du några mål i din nya roll?
Mitt och Finnconts mål är att bygga upp en stark organisation med hög närvaro ute hos kunden, där vi ska skapa ekonomiska förutsättningar för oss själva och våra kunder i den cirkulära ekonomin. Vi ska se till att kunden lär känna oss personligen, vårt företag och våra högklassiga produkter samt få dem att se att det är enklare och tryggare att arbeta med en leverantör som har hela processen från produktutveckling och produktion till försäljning och installation i egen regi.
 

Vad tycker du är allra viktigast med Finncont och varför?
Enkelheten och helheten. Närhet till allt och alla och att vi har total kontroll över hela processen. Finsk kvalitet och stabilitet. Man gör vad man säger att man ska göra och man säger vad man gör. Tydligt och utan onödiga extrasteg.
 

Du har lång erfarenhet av avfallsindustrin och ledarpositioner - hur kommer det sig att du jobbat med just detta?
Från början var det bananskalet jag halkade in på, men sedan har de företag jag har arbetat med samt branschens förändringar gjort att det alltid har funnits nya utmaningar och sällan en tråkig stund. Så stora utmaningar, både personligt och genom branschens utveckling med ökande krav, och variationen i mina arbetsuppgifter är nog det som har hållit mig kvar så länge.

 

Vad gör en bra ledare/chef om man vill jobba cirkulärt?

  • Det skiljer sig säker inte från vad en bra ledare bör göra;
    Gå före genom att vara en god förebild. Skapa engagemang, motivera och inspirera.
  • Medverka i det dagliga arbetet genom närhet och öppenhet samt att alltid lyssna på sina kollegor och medarbetare.Se till att vidareutveckla och utbilda sin personal.
  • Vara tydlig med arbetsuppgifter och målbilder så att alla kan känna trygghet i vad de kan och får göra. Är riktlinjer och mål satta tillsammans så skapar det ett lugn i organisationen.

Jag kan säkert räkna upp ytterliga självklarheter, men personalen är den enda viktiga resursen som man har och man måste se till att den mår bra och trivs, annars kommer ingen någonsin att lyckas. Man måste dessutom ha modet och inse att det bästa man kan göra är att ha kollegor som alltid är/blir bättre än vad man själv är.

Finncont AB
Kungsporten 4 A
427 50 Billdal
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5592042807

Kontaktperson

MM

Sänd till en kollega

0.031