23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Energikostnaderna reducerades med 750.000SEK per år

Det Österrikista företaget Schaufler fokuserar på återvinning av NF- och järnskrot. För FE ligger fokus på sammansättningar av aluminium, bly, tenn och zink.

Företagets verksamhetsområden omfattar inte bara återvinning, utan även avfallshantering, montering och bortforsling samt en specialiserad järnaffär. Det som drevSchaufler att leta efter en ny kross för fragmentering var det faktum att kraven från dess kunder, främst smältverk och gjuterier, hela tiden blir hårdare när det gäller högre kvaliteter och renheter.

Återvinningsföretaget fick möjlighet att testa flera krossar från olika tillverkare på plats, med fokus på framför allt två saker: enkel rengöring, vilket är en stor del för NF-skrot, och låg energiförbrukning, det vill säga den specifika energitillförseln i kWh per ton. Från en serie tester med totalt fyra krossar, framstod UNTHA ZR2400W som den klara vinnaren på grund av dess överlägsna prestanda inom båda områden.

Slitstark och kostnadseffektiv!

Schaufler hade sedan tidigare krossat framgångsrikt med UNTHAs avfallskross – en XR3000C som har varit i drift sedan juli 2019. Schauflers chef för process- och processutveckling, sammanfattar företagets beslut att köpa ZR på följande sätt: “De viktigaste fördelarna som vi ser med ZR i vår verksamhet är dessa tre: För det första mångsidighet, det vill säga det faktum att enheten kan riva både stora, grova NF-metaller och sammansättningar. För det andra är rengöringen av skärverket snabbt, enkelt och effektivt, vilket är viktigt på grund av att vi krossar väldigt olika material. För det tredje är den specifika energitillförseln, det vill säga energitillförseln i kilowattimmar per ton, mycket låg. Vi blev förvånade över de fantastiska resultaten på detta område. Jämfört med andra tillverkare talar vi om energibesparingar värda 70.000 Euro per år genom att använda ZR!

UNTHA ZR-klass

Med ZR-klassen har UNTHA utvecklat den mest kostnadseffektiva 2-axliga avfallskrossen med den lägsta livscykelkostnaden (LCC) i sin klass. Den högpresterande krossen med den energieffektiva UNTHA Eco Power Drive är den idealisk för höga kapaciteter såväl som stora volymer av avfall och återvinningsbart material som är svårkrossade. Den nya avfallskrossen är utvecklad av UNTHA, en kvalitétstillverkade baserad i Kuchl nära Salzburg i Österrike. ZR kommer med två knivsystem och finns som stationär eller mobil version. Den robusta maskinen med hög motståndskraft i ZR-klassen är designad för kontinuerlig drift i flera skift. Den strömlinjeformade konstruktionen säkerställer en hög nivå av anläggningstillgänglighet. Den kraftfulla långsamtgående knivsystemet är extremt motståndskraftigt mot icke-fragmenterbart material. Axlarna roterar oberoende av varandra, vilket säkerställer perfekt materialfördelning för sorteringsanläggningar och gör denna maskinklass idealisk för att minska materialvolymen eller producera alternativa bränslen.

 

Retec Miljö AB
Kolonivägen 63
371 54 Karlskrona
Karlskrona kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567338461

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047