23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Revolutionerade knivsystem till avfallskrossar

Untha Shreddering Technology har tagit fram ett nytt revolutioneradeknivsystem "RC - Ripper Cutter" till deras avfallskrossar som ger långsamtgående enstegskrossning helt nya förutsättningar och möjligheter.

Med RC-knivsystemet  för XR-seriens avfallskrossar har UNTHA utvecklat en innovativ knivgeometri med förbättrade inmatningsegenskaper som möjliggör en hög kapacitet men ger framförallt en mycket homogen fraktion.

RC knivsystemet är den nya generationen knivsystem för Untha XR-serien. Efter en omfattande analyser och tester av kundbehov, marknadsundersökningar och erfarenhetsutbyten med kunder, utvecklades det nya konceptet med RC-skärsystemet.

Marknadsundersökningarna visade en särskilt stor efterfrågan på tre kriterier, som UNTHA därför fokuserade på i sina ansträngningar att ta knivsystemet till en helt ny nivå: stor inmatningsöppning och djup, minskade underhålls- och servicekostnader och hög driftekonomi. Under fälttester med en rad förserie modeller blev andra fördelar snabbt uppenbara: Det nya skärsystemet med sin nya skärgeometri klarar avsevärt högre kapaciteter med hela >100 ton per timme, till exempel med hushållsavfall. Det motsvarar en prestandaökning på 50 procent jämfört med tidigare system.

Effektiv och flexibel

En annan fördel är den höga kvalitén på det krossade materialet där både överstort och finmaterial har en lägre andel än de flesta konkurrenter, då knivsystemet är utformat för en skärande funktion istället för än traditionellt rivande funktion vilket resulterat i en enklare intregrering med anläggningar nedströms såsom värmekraftverk och sorteringsanläggningar.

Den ökade effektiviteten i knivsystemet ger också minskad energiförbrukning. RC-knivssystemet används för att krossa tex. bygg- & rivningsavfall, returträ, brännbart, madrasser, kompost, trädgårdsavfall och mycket mer.

Beroende på individuella kraven kan avfallskrossen utrustas med såll som byts på under 1h som ger en homogen fraktionsstorlek från 300 till 100 mm i ett enda steg. Avfallskrossen kan kombineras med olika motorstorlekar och finns med den energisnåla UNTHA Eco Power Drive eller den högpresterande UNTHA Power Drive.

Är du nyfiken på att veta mer, tveka inte att höra av dig till oss.

Retec Miljö AB
Kolonivägen 63
371 54 Karlskrona
Karlskrona kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567338461

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047