23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Mervärde: Hur får ut mer av skrotet?

Hos Schaufler GmbH i Österrike ska kopparkablar, aluminium och kompositer fragmenteras och rivas så att de kan bearbetas vidare i processen. UNTHA:s kross XR3000C visade sig vara den optimala lösningen. Schaufler är särskilt imponerad av krossens höga kapacitet, energieffektivitet och låga slitage.

Kunden

Om köparen

Schaufler från Österrike är ett återvinningsföretag med över 120 anställda. Utöver sitt huvudkontor i norra Österrike driver familjeföretaget som har funnits sedan 1948 även flertalet anläggningar runtom i Österrike. Företagets verksamhetsområden omfattar inte bara återvinning, utan även avfallshantering och montage och logistik samt en specialiserad järnaffär. Schauflers kärnkompetens är materialåtervinning, i synnerhet av järnskrot och icke-järnhaltiga metaller som koppar, aluminium, zink och rostfritt stål.

 

Problemet

Inledande situationen

Schaufler hade mycket tydliga krav på sin nya kross: Kopparkablar, aluminium och kompositer måste rivas på ett sådant sätt att de kunde vidarebearbetas internt. Under de senaste åren har företaget studerat flera olika bearbetnings- och krossutrustningar för sitt användningsområde.

 

Lösningen

Varför välja en UNTHA kross?

UNTHA XR3000C erbjuder en hög kapacitet och är dessutom extremt underhålls- och användarvänlig. Med en kapacitet på 20 ton per timme för kopparkablar, 8 ton för aluminium och 10 ton för kompositer, har UNTHAs XR3000C mer än bevisat sin enorma kapacitet hos Schaufler. I leveransomfattningen ingick även en vibrerande matningsränna som transporterar det rivna materialet till transportbandet.

 

Anledningarna

Investeringsbeslut

I UNTHA har Schaufler hittat en partner som lyssnade på deras önskemål och gav ett målinriktat och lösningsorienterat stöd. Beslutsfattarna på Schaufler var särskilt imponerade av den höga kapaciteten, energieffektiviteten och låga slitaget på maskinen, som har varit i drift på anläggningen sedan 2019. För Schaufler är kvalitén utgående materialet som tillhandahålls av XR3000C också en starkt avgörande faktor.

Retec Miljö AB
Kolonivägen 63
371 54 Karlskrona
Karlskrona kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567338461

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047