23948sdkhjf

Hydro först med byggsystem av 100 procent återvunnet aluminium

Hydro blir det första företaget inom byggsystem som erbjuder dörrar, fönster och fasader av 100 procent återvunnet aluminium genom Hydro Circal 100R.

Företaget har med det växlat upp sitt hållbarhetsarbete och aluminiumet är tillverkat helt av uttjänta byggprodukter. Detta gör Hydro till den enda tillverkare i världen som, i nuläget, kan leverera detta återvunna aluminium med ett koldioxidavtryck nära noll.

– Vi är mycket stolta över den här nya innovationen som vårt bolag har tagit fram. För Hydro Building Systems betyder detta att vi tar ytterligare ett steg mot att minska utsläppen med 50 procent redan 2025, säger Hanna Bouveng, kommunikationschef för oss.

Nu har även en egen återvinningskanal, Hydro's Dormagen-fabrik, etablerats i Tyskland. Där återvinns aluminium från fönster och fasader från dekonstruktion av uttjänta byggnader. Dessa sorteras och separeras från icke-metalliska material och sedan rivs aluminiumet i små bitar, något som kan liknas vid flis.

Flisen skickas sedan vidare till Hydros fabrik Clervaux i Luxemburg där de tillverkas till lågkolhaltiga ämnen, som blir Hydro Circal 100R och 75R.

Genom ny teknologi kan rätt legering identifieras och produktionen kan återvinna aluminiumet helt, utan att behöva tillsätta primäraluminium.

Ny teknologi gör att rätt legering kan identifieras, och produktionen kan återvinna 100% av aluminiumet utan att tillsätta primäraluminium.

Nu är Sapas extruderingsanläggningar i franska Toulouse och tyska  Bellenberg mitt uppe i att leverera sina första två projekt i Paris. För projekten har 130 ton Hydro Circal 100R aluminiumprofiler tillverkats.

Med ett kombinerat koldioxidavtryck på 65 ton, minskas koldioxidavtrycket med 800 ton jämfört med den standardaluminium som produceras i Europa.

Om Sapa:

Sapa är en av de största leverantörerna av byggnadssystem i aluminium i Europa och erbjuder arkitekter, planerare, metalltillverkare, investerare och husägare över hela världen aluminiumsystem för fasader, fönster, dörrar och byggnadsintegrerade solceller.

Sapa är ett varumärke som tillhör Hydro, ett globalt integrerat aluminiumföretag med produktions-, försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter över hela värdekedjan. Med huvudkontor i Norge har företaget cirka 35 000 anställda i mer än 40 länder världen över. Med mer än ett sekels erfarenhet inom produktion av förnybar energi, teknikutveckling och många samarbeten med andra företag genom åren.

Hydro

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173