23948sdkhjf

Vill se EU-harmoniserad verifiering av återvunnen plast

European Plastics Converters - EuPC - och 30 andra sammanslutningar av plastvärdekedjan, uppmanar EU-kommissionen och dess medlemsstater att under innevarande år, 2023, anta EU-harmoniserade beräkningsregler för återvunnet innehåll i plast, genom massbalansering.

För att uppnå en cirkulär ekonomi för plast behöver användningen av återvunnet material ett lyft. Vid sidan av investeringar i klimatneutrala produktions- och försörjningskedjor behövs större stöd för att förhindra avfallsgenerering, återanvändning av plast och snabb uppskalning av mekanisk, organisk och kemisk återvinning, skriver EuPC.

Europeiska plastkonverterare, tillverkare och användare av plastprodukter eller plastförpackningar inom alla sektorer är angelägna om att avsevärt öka utbudet och användningen av återvunnen plast, därav uppmanar EuPC EU-kommissionen att välja eller utveckla en EU-harmoniserad beräknings- och verifieringsmetod för att fastställa hur det återvunna ingående innehållet ska allokeras till utgående produkter - en massbalanskedja för att beräkna kemiskt återvunnet innehåll i plast.

Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metallåtervinnare får ny ägare
Brist på viktiga metaller: återvinning räcker inte
Många källsorterar, men mycket hamnar fel…
Senaste klimatstatistiken från Svensk Plaståtervinning
Re-adventure till Ikeas cirkulärprojekt
Sopbilen för hushållsnära insamling

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094