23948sdkhjf

Återvunnet material i isoleringsförpackningarna

Isover, ledande inom isolering och isoleringslösningar, börjar använda sig av återvunnet material i sina förpackningar.

Isover har länge arbetat med att använda återvunna material i sina produkter och går nu över till 30 procent återvunnen plast i säckarna. Men nu satsar de även på återvunna material i sina förpackningar.

Inom ramen för Saint-Gobain Sweden AB:s färdplan Vi bygger hållbarhet och fokusområdet Innovativa och cirkulära lösningar ska företaget öka användningen av återvunna material både i produkter och förpackningar. När det kommer till förpackningar så är deras mål att alla plastförpackningar ska bestå av minst 50 procent återvunnen plast till år 2030. Även samtliga förpackningar ska vara helt återvinningsbara till år 2028. För att ta ytterligare ett steg i ledet kommer Isover även övergå till en modulplast som innebär en materialminskning med 45 procent på modulbältena.

– Cirkulära lösningar är alltid vårt förstahandsalternativ i den mån det går att göra. Och det gäller för samtliga förpackningskategorier. Våra plastleverantörer tar även hand om vårt plastavfall, till exempel tomma säckar från råvaror, plastemballage med mera och gör nya förpackningar av dem, berättar Sara Hilding, Strategisk inköpare på Saint-Gobain Sweden AB, i nyheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062