23948sdkhjf

Samarbetar för ökad återvinning av gips

Collecct och Knauf Danogips inleder ett samarbete med målsättningen att kraftigt öka materialåtervinningen av gips i Sverige.

Vid nybyggnation och ombyggnation uppstår vanligen gipsspill i storleksordningen tio till femton procent. Kunder till Knauf Danogips kan nu sortera ut gipsspillet, avropa transport via Colleccts oberoende plattform och därmed få tillgång till ett retursystem som säkerställer att gipset krossas och blir insatsvara för produktion av nya gipsskivor vid Knauf Danogips fabrik i Åhus.

Partnerskapet mellan Collecct och Knauf Danogips har långsiktiga fördelar för båda företagen, enligt ett pressmeddelande. Genom att nyttja Colleccts oberoende plattform kan Knauf Danogips agera som ett bolag med producentansvar utan att behöva sätta upp en egen logistiklösning och nya administrativa rutiner. Collecct kan å sin sida erbjuda en ytterligare cirkulär lösning på sin oberoende plattform vilket gör att kunden nu kan hantera allt sitt avfall och andra restprodukter på plattformen.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067