23948sdkhjf

Tysk-Svenska Handelskammarens webbinarier

Vi påminner om att vår samarbetspartner Tysk-Svenska Handelskammaren under våren anordnar två kostnadsfria webbinarier som vänder sig till företag som exporterar till Tyskland och övriga Europa.

Den 31 maj står krav på återvinning och märkning av förpackningar i Tyskland och andra EU-länder i fokus, med information om de nya regler som gäller från 2023 för företag som säljer förpackade varor på den tyska marknaden. Därtill blir det exempel på nya olika nationella regler om förpackningsmärkning i EU-länder.

En länk till anmälan hittar du här.

Den 15 juni så handlar det om den nya EU-förordningen för förpackningar och förpackningsavfall utifrån utkastet till en EU-förpackningsförordning, vilken presenterades den 30 november 2022 och innefattar förslag på harmoniserad märkning av förpackningar respektive avfallskärl med syfte att underlätta förkonsumenten att sortera ut förpackningsavfall korrekt. Bakgrunden är att EU-kommissionen vill minska miljöpåverkan från förpackningar och förpackningsavfall under hela livscykeln, varför samtliga förpackningar som sätts på EU:s inre marknad ska vara materialåtervinningsbara på ett ekonomiskt lönsamt sätt senast 2030.

En länk till anmälan finns här.

Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Re-adventure till Ikeas cirkulärprojekt
Sopbilen för hushållsnära insamling
Prisas för process att återvinna textilier
Östra Göinge bäst på avfallshantering
Metso lanserar återvinningsprocess för svart batterimassa
A-Plast står bakom ny plaståtervinning i Fröseke

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.782