23948sdkhjf

Senaste klimatstatistiken från Svensk Plaståtervinning

Svensk Plaståtervinnings klimatstatistik för 2022 färdig. Den visar en positiv utveckling med ökad återvinning av plastförpackningar, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Totalt återvanns 20 976 ton plastförpackningar vilket är en ökning med 879 ton från föregående år. Återvinningsgraden ökade med 6,6 procent och ligger nu på 19,1 procent för hushållsförpackningar. Detta uppges vara högt, sett ur ett internationellt perspektiv. Samtidigt har utsläppen per ton återvunnen plastråvara minskat med hela 34 procent jämfört med basåret 2020.

— Vi ser en fortsatt hög kvalitet på materialet som sorteras ut vilket är centralt för att kunna använda det som råvara i nya plastförpackningar, säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning.

Under 2023 kommer Svensk Plaståtervinning att driftsätta anläggningen Site Zero, vilket kommer öka återvinningen kraftigt. Målet är att nå en återvinningsgrad på 55 procent under 2025, och det är möjligt tack vare den nya anläggningen, uppger Mattias Philipsson.

Det gläder mig oerhört att vi lyckas minska utsläppen för att återvinna plastförpackningar så mycket och så snabbt.

Svensk Plaståtervinnings delmål för 2025 är att nå 50 procents reduktion av utsläppen. Den färska klimatstatistiken för 2022 visar en redan 34 procentig reduktion. Därmed är Svensk Plaståtervinning på god väg att nå det första delmålet.

Svensk Plaståtervinning publicerar sin hållbarhetsrapport med fördjupad klimatstatistik den 15 juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065