23948sdkhjf

Barnfamiljerna mest progressiva inom cirkularitet

Cirkulärrapporten har precis kommit och den visar att det är barnfamiljerna som är mest drivande när det gäller cirkularitet i samhället. Något förvånande kanske, givet att småbarnsåren bjuder på gott om utmaningar i övrigt.

Trots hämtning- och lämningsstress, förskoleförkylningar med mera är barnfamiljer i särklass mest framåt när det kommer till cirkularitet. Det framgår av undersökningen Cirkulärrapporten som precis presenterats av teknik- och logistikföretaget Wanda. I ett pressmeddelande skriver man bland annat att fyra av fem familjer med yngre barn under det senaste året köpt eller sålt något i andra hand, medan snittet hos alla tillfrågade är tre av fem. Av alla tillfrågade är det 68 procent som menar att de skulle köpt och sålt begagnat i större utsträckning om logistiken kring detta var enklare.

Undersökningen visar även att småbarnsfamiljer i större utsträckning är positiva till att hyra eller hyra ut till andra privatpersoner. Däremot är det inte så många som gör det i praktiken, framförallt är det riskerna med uthyrning som hindrar. Bland småbarnsfamiljer är det 59 procent som är positiva till att hyra ut, men endast 17 procent som faktiskt gjort det under det senaste året. Sett till genomsnittet är 37 procent som är positiva, men endast 8 procent som hyrt eller hyrt ut under det senaste året.

Cirkularitet bygger framtidens samhällen, genom att dela på de resurser som finns och reparera om något blivit trasigt. Det är bra både för miljön, privatekonomin och utvecklingen framåt. Barnfamiljer lever redan i den här verkligheten i större utsträckning än de flesta. Om barnfamiljer kan är det dags för alla andra att steppa upp när det gäller återbruk och cirkularitet, heter det i pressmeddelandet.

Så genomfördes undersökningen:

‍Undersökningen är genomförd av YouGov på vägnar av Global Storage Solutions, och på uppdrag av Wanda och Circular Norway. Den gjordes 24 till 28 maj i år och 1011 personer över hela Sverige svarade på enkäten. Wanda har för avsikt att publicera Cirkulärrapporten på halvårsbasis.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062