23948sdkhjf

De vill återvinna och återanvända 30 % av sina mobiltelefoner

Tele2 lanserar en ny målsättning som går ut på att man ska ta tillbaka och återvinna 30 % av alla sålda mobiltelefoner senast 2030.

Av ett pressmeddelande framgår att man som en del av denna målsättning har varit med och lett ett internationellt branschprojekt organiserat av GSMA (global branschorganisation för mobiloperatörer). Tele 2 har lett projektet tillsammans med Orange och det har resulterat i nya riktlinjer med ambitionen att öka takten för att uppnå målet att få till stånd en cirkulär ekonomi för telekomindustrin.

2021 uppstod 57 miljoner ton e-avfall från elektroniska hårdvaruprodukter i världen. En del av detta härrör från mobiltelefoner. För att bidra till att minska mängden e-avfall så åtar sig Tele2 nu att ta tillbaka minst 30 % av alla sålda och distribuerade mobiltelefoner år 2030. Man ska också att se till att 100 % av de använda mobila enheter som samlas in från kunderna repareras, återanvänds eller överförs till godkända återvinningsorganisationer.

Förutom Tele2 och Orange, har följande operatörer gjort liknande utfästelser: BT Group, Globe Telecom, GO Malta, Iliad, KDDI, NOS, Proximus, Safaricom, Singtel och Telefonica.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078