23948sdkhjf

Återbruk centralt när "ny” förskola byggs

Går det att återbruka en byggnad till samma eller lägre pris som att bygga en helt ny? Det vill Göteborgs Stad med hjälp av Derome ta reda på i ett byggprojekt på Hisingen. 

Göteborgs stads innovationsprogram ”Hoppet” rullar vidare och nu är det dags att fokusera på återbruksfrågorna när det handlar om att omvandla en befintlig byggnad till en modern förskola.

 Målet är att återbruka så mycket som möjligt på ett rationellt och kostnadsneutralt sätt, skriver de i pressmeddelandet.

Göteborgs stad är uppdragsgivare och Derome är anlitad som totalentreprenör. Tillsammans med RA Bygg och ett antal underentreprenörer ansvarar familjeföretaget för att genomföra byggprojektet som ska stå klart i början av 2025.

–Efter bygget av förskolan Hoppet där vi tillsammans med Göteborgs Stad minskade klimatpåverkan med 62 procent är vi glada att på nytt få samverka kring en förskola med hållbarhet i kärnan av projektet. Inom Derome jobbar vi för att minska klimatpåverkan på olika sätt och ett fokus på återbruk känns helt rätt för att bidra både med ny kunskap och verktyg som tar oss framåt säger Örjan Jonsson, affärschef Derome Hus.

Snabbkoll på projektet:
Verksamhet: Förskola
Byggstart: Juni 2023
Färdigt: Början av 2025
Byggherre: Göteborgs Stad, Stadsfastighetsförvaltningen
Totalentreprenör: Derome
Byggentreprenör: RA Bygg
Arkitekt: Kaka Arkitekter

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109