23948sdkhjf

Pop-up Returen återvänder

Malmöiterna kan i höst se fram emot återkomsten för VA Syds turnerande avfallstjänst för återvinning och återbruk.

Pop-up Returen startade i våras och blev en populär och framgångsrik mötesplats för stadsbor med avfall eller prylar att bli av med.

Avfallstjänsten Pop-up Returen hade turnépremiär i april och lockade många besökare, bjöd på härlig stämning och stora mängder återbrukade grejer och insamlat avfall. Mer än 30 ton har samlats in.

– Under våren har vi haft nästan 3 500 besökare och samlat in närmare 9 ton saker till återbruk. Dessutom har vi samlat in nästan 10 ton farligt avfall som annars kanske legat hemma och skräpat eller i värsta fall hamnat på fel ställe. Detta signalerar att tjänsten verkligen behövs, säger Ida Björling, samordnare för Pop-up Returen hos VA Syd i ett pressmeddelande.

I höst återkommer Pop-up Returen till samma platser och med samma intervall som i våras. Premiär blir det 15 augusti på Sevedsplan klockan 15-19 och höstens sista stopp blir den 12 oktober på Allétorget i Hyllie. Varje hållplats får besök tre gånger under hösten.

På Pop-up Returen finns en specialbyggd vagn med byteshörna där besökare både kan lämna och hämta prylar och kläder för återbruk, gratis. Utöver byteshörnan kan malmöborna också lämna både farligt avfall, elektronikavfall och grovavfall.

Syftet med Pop-up Returen är att underlätta för boende i närområdet att enkelt bli av med sitt avfall, men även att främja återbruk och cirkularitet. Det ska vara enkelt att ta sig dit med cykel eller till fots. Pop-up Returen är ett samarbete mellan VA Syd, Drevet och Sysav.

Mer info och turlista hittar du på den här länken.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094