23948sdkhjf

Återvinningsbara silverpigment intressanta för plastförpackningar

Metalleffektpigment ger en attraktiv design, men kan vara svåra att upptäcka när det gäller återvinning. NIR-sensorer kan inte på ett tillförlitligt sätt sortera plast som innehåller pigmenten. Eckart GmbH har därför gjort sorteringen enklare genom att utveckla ett speciellt silverpigment baserat på en kombination av två konventionella pigmentteknologier.

Automatiska plastsorteringssystem vid återvinningsanläggningar har NIR-sensorer som inte alltid korrekt identifierar vissa färgämnen som konventionella silvernyanser. Med NIR Silver har Eckart utvecklat en pigmentlösning som är skräddarsydd för behoven av automatisk sortering.

NIR-spektroskopi använder våglängdssignaturer för att skilja specifika polymerer åt. NIR Silver reflekterar dessa specifika våglängder optimalt och stödjer därmed sorteringen av plast.

Pigmenten är lätta att bearbeta tillsammans med alla konventionella plaster och ger imponerande silvermetalliska effekter. Särskilt i kombination med plastkonsumentavfallsplaster (PCR) erbjuder NIR Silver, förpackningsindustrin en intressant möjlighet att ytterligare stärka sin satsning på hållbarhet.

Med NIR Silver förser Eckart branschen med ytterligare en pigmentlösning med vilken man på bästa sätt kan minska sitt miljöavtryck.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078