23948sdkhjf

Återvinningsbar förpackning för de fyrbenta

Mondi har tillsammans med Fressnapf, tillverkare av tillbehör för djur, tagit fram en ny förpackning för torrfoder som är återvinningsbar.

Fressnapfs varumärke Select Golds sortiment för torrfoder kommer nu att packas i Mondis påsar, tillverkade av monomaterial.

Mondi hade sen tidigare ett pågående samarbete med Fressnapf och svarade snabbt på förfrågan om att skapa den nya förpackningen. 

– Konsumenter över hela världen uppmanar företag att bidra till en cirkulär ekonomi, och det med rätta. Vårt team arbetade nära med Fressnapf för att designa en förpackningslösning för sitt torrfodersortiment, som är återvinningsbart, passande för ändamålet och visuellt tilltalande och som skyddar produkten samtidigt som den är enkel att använda, säger Fitore Loshaj, Mondis säljare för Tyskland, Österrike och Schweiz.

De nya förpackningar har utökat färgomfånget tillsammans med en ny screeningteknik som ska ge en skarp text och bild på förpackningarna. Processen använder mindre bläck och eliminerar kemikalier vid tillverkningen.

– Att samarbeta med Mondi gjorde detta till en riktigt trevlig process. Våra fyrbenta kunder litar på oss, de vet att vi älskar husdjur och att vi är engagerade i att skapa en bättre värld för oss alla. Våra 150 olika förpackningsdesigner är en del av vår hållbarhetsresa och det kommer att komma mer, vilket kommer att leda till att vår vision, lyckligare husdjur, gladare människor, säger Yannick Christiaens, senior expert produktutveckling och inköp av torrfoder på Fressnapf.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113