23948sdkhjf

31 ton mindre skräp i naturen

För femte året i rad har idrottsungdomar städat Sverige tillsammans med sin ICA-handlare genom initiativet Klara, färdiga, städa!.

Totalt ca 5400 deltagare fyllde över 3000 säckar med skräp och pantförpackningar från den svenska närmiljön i 73 kommuner, framgår det av ett pressmeddelande.

Genom Städa Sveriges, Ica Stiftelsens och Ica:s miljösamarbete Klara, färdiga, städa! får Ica-sponsrade idrottsföreningar och -lag uppdrag att städa sin närmiljö. I år har två städomgångar hållits i projektet, en helg i maj och så 7 till 8 oktober.

Klara, färdiga, städa! har på fem år växt till det största städprojekt som idrottens miljöorganisation Städa Sverige organiserar. Sett till hela 2023 engagerade projektet totalt 254 föreningar/lag som fick städa sin närmiljö i samarbete med 89 svenska ICA-handlare. Det insamlade skräpet motsvarar en beräknad vikt på 31 ton.
Som tack för sin viktiga insats får deltagande föreningar och lag varsin föreningsersättning. I år blev den rekordstor. Hela 1 534 000 kronor gick ut sammanlagt till de som var med i miljöinsatsen. Pengarna kommer att användas till allt från cuper och träningsläger till rails i en snowboardpark, säkerhetsstigbyglar, badmintonutrustning och till omkostnader vid bortamatcher.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078