23948sdkhjf

Godkänt 2: NPA blir PRO

Näringslivets Producentansvar har ansökt om att bli en godkänd producentansvarsorganisation och meddelar nu att ansökan godkänts av Naturvårdsverket.

Beskedet från Naturvårdsverket innebär att producenter som redan har valt att ansluta sig till Näringslivets Producentansvar därmed uppfyller kravet i den nya förpackningsförordningen.

− Vi är väldigt glada att beskedet nu har kommit från Naturvårdsverket, vi har väntat. Nu kan vi fullt ut fokusera på att fortsätta utveckla verksamheten för att på bästa sätt vara ett starkt stöd till våra anslutna producenter när det kommer till att uppfylla de nya, högre ställda, kraven i förordningen, säger Helena Nylén, vd på Näringslivets Producentansvar, i ett pressmeddelande.

Om NPA:

Näringslivets Producentansvar bildades i januari 2023 och ägs av branschorganisationerna Dagligvaruleverantörerna (DLF), Svensk Dagligvaruhandel, Svensk Handel, Sveriges Bryggerier och Sprit & Vinleverantörsföreningen. Bolaget bygger på den erfarenhet och expertis som FTI har byggt upp under närmare 30 år och med branschorganisationerna som ägare får bolaget en stark grund och stora påverkansmöjligheter för anslutna producenter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078