23948sdkhjf

Innovationspris till EasyMining

Innovationsbolaget EasyMining mottog i går Stora Ingenjörspriset i Innovation för sitt arbete med att gå från forskning till implementering och därmed minska klimatavtrycket vid matproduktion.

- Vi är oerhört glada och stolta över att juryn uppmärksammar hela vårt teams arbete. Hos oss smälter en mångfald av ingenjörsdiscipliner samman. Från kemi till process, mekanik till automation och industriell ekonomi demonstrerar vi att det är i samspelet mellan dessa olika expertområden som vi skapar banbrytande framgång, säger Jan Svärd, vd på EasyMining, i ett pressmeddelande.

EasyMining vinner priset för att framgångsrikt ha gått från forskning till implementering, framför allt med tre av deras patenterade metoder för att tillvarata och återvinna de tre viktigaste näringsämnena som är avgörande för jordbruksgödsel; Ash2Phos för fosfor, Aqua2N för kväve och Ash2Salt för kalium.

Stora Ingenjörspriset instiftades 2021 av Linti Group och delas ut i de sex kategorierna, ledarskap, innovation, inkludering, hållbarhet, Årets Förebild samt Studentpriset. Det instiftades för att hylla ingenjörer som outtröttligt arbetar för att lösa problem, stora som små, och göra världen till en lite bättre plats för oss alla.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328