23948sdkhjf

Räddningsplan för Renewcell: "Räcker inte på lång sikt"

Svenska återvinningsbolagets likviditetsbehov löst. Men bara kortsiktigt, meddelar Renewcell. 

Det var för en månad sedan som Renewcell kommunicerade att bolaget omedelbart skulle inleda ett arbete för att se över möjligheter till finansiering. Anledningen var såväl lägre försäljningsvolymer än väntat under tredje kvartalet som under fjärde kvartalet, vilket har påverkat kassaflödet negativt. I november uteblev leveranserna helt eftersom det inte fanns några ordrar. 

Nu står det klart att Renewcells två största ägare, H&M och Girincubator, tillför 50 miljoner kronor i form av ett kortfristigt lån. Det framgår av ett pressmeddelande.

Därtill fylls kassan på med ytterligare 50 miljoner kronor från befintliga långivare, bland andra Nordea bank och AB Svensk Exportkredit. 

Men Renewcell kommer att behöva mer kapital. Tillskottet på totalt 100 miljoner kronor löser endast bolagets likviditetsbehov under de kommande månaderna. Därför fortsätter bolaget att se över finansieringen för att säkerställa finansieringen för det första kvartalet nästa år.

För att säkra beställningar framgent har Renewcell ”intensifierat diskussionerna med flertalet kunder” och har ingått ett icke-bindande avtal med H&M Group där modebolaget ”avser att öka användningen av fiber innehållandes Circulose®, avhängigt förhandlingar”, står det i pressmeddelandet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094