23948sdkhjf

Avfallsbolag i IT-attack

Avfallsbolaget Västblekinge Miljö har drabbats av en it-attack.

Det är Svt Nyheter som rapporterar om detta. Verksamheten upplever just nu driftstörningar och bedömningen är att det kommer att ta flera dagar innan de olika attackerade systemen är återställda.

Västblekinge Miljö är ett kommunalt bolag som har hand om avfallshanteringen i kommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström och attacken skedde i helgen. Anställda uppges inte kunna komma åt sin e-post, och inte heller kundadministration eller fakturahantering är åtkomliga.

Till Svt säger vd Susanna Strandberg att man i nuläget inte vet när problemen kommer att vara åtgärdade, men att man räknar med att det tar några dagar.

Enligt Svt har bolaget stängt ner alla sina servrar och inlett ett återställningsarbete, som beräknas bli omfattande. Samtidigt försöker man ta reda på om personuppgifter kan ha läckt vid attacken.

Bolagets återvinningscentraler är öppna som vanligt, men man flaggar för att det bli så att vissa tömningar i den ordinarie sophämtningen kan komma att missas som en följd av it-attacken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078