23948sdkhjf

Återvinningsindustrierna rekryterar hållbarhetschef

Maja Cederlund rekryteras som ny hållbarhetschef till Återvinningsindustrierna.

Hon är miljöekonom med en bakgrund som projektledare och analytiker på Naturvårdsverket. Cederlund har vidare arbetat för Fossilfritt Sverige, Klimatpolitiska rådet och Statistiska Centralbyrån.

- Det ska bli fantastiskt roligt och spännande att bli en del av Återvinningsindustriernas hållbarhetsresa. Med ökad återvinning och användning av återvunna material kan våra medlemmar bidra till att Sverige når sina miljö- och klimatmål. Jag hoppas även att jag med min erfarenhet kan bidra till att vi som bransch tar nästa steg i klimatomställningen, både själva och som möjliggörare för andra branscher, säger Maja Cederlund själv i en kommentar.

Återvinningsindustrins vd, Ellen Einebrant, är glad över rekryteringen, som hon ser som en viktig pusselbit i Återvinningsindustriernas arbete.

- Maja har lång erfarenhet och ett stort engagemang i klimat och cirkularitet, samt ett omfattande nätverk på myndigheter och departement. Sveriges utsläppsminskningar de närmaste åren är helt avgörande om vi ska kunna nå klimatmålen, och därför sätter vi som nyckelbransch ett ökat fokus på klimatnytta och återvinning, säger hon.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109