23948sdkhjf

Amerikanskt samarbete säkrar skrotbaserade aluminiumtackor

Gränges samarbetar med amerikanska aluminiumåtervinnaren Scepter Inc. för inköp av skrotbaserade aluminiumtackor till sina valsnings- och återvinningscenter i USA. Något som kommer gynna Gränges i strävan efter sitt mål om netto-noll till 2040.

Avtalet, som sträcker sig över tio år, gör att Gränges Americas säkrar sina inköp av skrotbaserade aluminiumtackor från Scepter till sin produktion av aluminiumlösningar med nära noll klimatavtryck.

Gränges har även för mål att använda förnybar el för att driva produktionsprocesserna, uppger dem i ett pressmeddelande.

– Gränges är fast besluten att minska våra produkters klimatavtryck och därigenom också hjälpa våra kunder på deras hållbarhetsresa. Det här avtalet är ett viktigt steg för att uppnå våra hållbarhetsmål och kunna tillhandahålla koldioxidsnåla lösningar till våra kunder, säger Patrick Lawlor, koncernchef på Gränges Americas. Detta hjälper också Gränges att behålla vårt branschledarskap i och med att vi kan erbjuda cirkulär återvinning och partnerskap till våra kunder inom luftkonditionerings-, specialförpacknings-, bygg- och anläggningsindustrierna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078