23948sdkhjf

Först med miljödeklarerade återbrukade stålbalkar

Stena Stål tar ett kliv upp på hållbarhetsstegen genom att få tillgång till jämförbar information om produkters miljöpåverkan, så kallad EPD. Nu presenterar bolaget den första återbrukade stålbalken med EPD i Sverige. 

– Vi arbetar ständigt med att minska vår klimatpåverkan utifrån ett livscykelperspektiv. En stor del av detta handlar om att köpa in stål med lägre klimatpåverkan. Vi har nu uppdaterat befintlig EPD för balk och som ett resultat av resurseffektivisering och taktiska leverantörsval har miljöpåverkan på den balk vi erbjuder minskat från 1 020 kgCO2eq/ton till 674 kgCO2eq/ton, säger Niklas Sandberg, som är branschchef för bygg på Stena Stål.

Genom att använda återbrukade balkar minskar koldioxidutsläppet med 95 procent, jämfört med boverkets siffror för skrotbaserat stål.

– Vi är stolta över att vara den första aktören i Sverige som erbjuder återbrukade balkar till bärande konstruktioner i byggen. Eftersom det är ett bra sätt att minska klimatpåverkan i olika byggprojekt tror vi den affären kommer att växa framöver, säger Christoffer Muhl Pollari, Branschspecialist Återbruk, Stena Stål.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078