23948sdkhjf

Hydro satsar vidare på aluminiumskrot

Hydro har ingått ett flerårigt avtal med Sims Alumisource om att köpa bearbetat aluminiumskrot för sin nordamerikanska extruderingsverksamhet.

Hydro är den största tillverkaren av aluminiumgöt i Nordamerika, med 12 återvinningsanläggningar i USA och Kanada.

Hydro och Sims Alumisource har arbetat tillsammans för att förfina bearbetningen av efterförbrukat aluminiumskrot till ugnsfärdigt laddningsmaterial för extruderingsgjutning. Genom detta nya avtal kommer Hydro Extrusions affärsenhet i Nordamerika att ha tillgång till ytterligare cirka 36 000 ton aluminiumskrot efter förbrukning, skriver vår norska systersajt Metal Supply.

– Hydro har åtagit sig att minska sin miljöpåverkan genom hela värdekedjan, med ett starkt fokus på att producera aluminiumprodukter som har ett högt återvunnet innehåll och lägre koldioxidavtryck. Genom att anskaffa ytterligare högkvalitativt efterkonsumentskrot för vår återvinningsverksamhet kommer vi att hjälpa till att driva den cirkulära ekonomin och bidra direkt till Hydros hållbarhetsambitioner, säger Charlie Straface, affärsenhetschef för Hydro Extrusions North America, i ett pressmeddelande.

Toppmoderna skrotbearbetningstekniker tillåter Sims Alumisource, som är en del av Sims Limiteds globala metallåtervinningsdivision, Sims Metal, att förse Hydro med en stadig tillgång på material som förbättrar smältningsproduktiviteten och ger större tillgång till alternativa skrotkällor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094